למי מומלצת התרופה ניאוטיגאזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי מומלצת התרופה ניאוטיגאזון
    הדס
    09/03/2012

יש לי כתמי שמש רבים עם חשש להתפתחות סרטנית. הומלץ לי ע"י רופאת העור ליטול את התרופה ניאוטיגאזון.
    מהן תופעות הלוואי
    מהם הסיכונים ?
    האם נהוג לטפל בתרופה זו בכתמי שמש ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למי מומלצת התרופה ניאוטיגאזון - תגובה

אילן ללבניקוב
    13/03/2012

הדס שלום רב,

ראשית כל, מי שיכול להמליץ לך על התרופה הוא רק הרופא המטפל שלך, כיוון שזו תרופה הדורשת מרשם רפואי.

ניאוטיגזון היא תרופה הדומה מבחינה כימית לויטמין A והיא משמשת לטיפול בבעיות עור כרוניות: כגון פסוריאזיס או מחלות עור נדירות אחרות הקשורות בייצור לא-תקין של קרטין.

מנגנון פעילותה הוא בהפחתת החלבון (קרטין) היוצר את השכבות החיצוניות הקשות של העור. השימוש בתרופה עלול לפגום בראיית לילה ועל כן יש להימנע מנהיגה ברכב בלילה. אין לתרום דם במשך הטיפול בתרופה וכשנה לאחר תום הטיפול וכמו כן יש להימנע מחשיפה ממושכת לשמש כיוון שהתרופה מגבירה את רגישות העור לשמש ולכן הסיכון לכוויות שמש גבוה מהרגיל וחשוב להשתמש במקדם הגנה גבוה בזמן הטיפול בתרופה.

תופעת הלוואי השכיחה ביותר הינה יובש בעור ובריריות המופיע בעיקר בפנים, כמו כן בשימוש לתקופה ממושכת, קיים סיכון לעליה ברמות השומנים בדם ולנזק בכבד ולכן חשוב לבצע בדיקות תקופתיות של פעילות אנזימי הכבד.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תרופה זו מבוססת על סטרואידים?

ש.י
    17/01/2013

למה בציבור יש חשש מטיפול על ידי סטרואידים מה הנזק שיכול להיגרם מכך?
    [ אני סובל מפסוריאזיס וליכנפלנוס]
    תודה מראש :}

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו