גלולות ופימנט ואנטיביוטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות ופימנט ואנטיביוטיקה
    שחר
    30/10/2012

בוקר טוב

ב12.10 הייתי מאושפזת במיון בעקבות קוליטיס-דלקת במעיים נתנו לי אנטיביוטיקות לוריד ולאחר מכן שחררו אותי כעבור חמישה ימים הבייתה ולהמשיך ליטול אנטיביוטיקה מסוג "ציפרופלוקסצין" ומטרוג'יל לקחתי במשך חמישה ימים ועכשיו עברו שבוע בלי האנטיביוטיקה ואני היום ממשיכה לקחת את אותן האנטיביוטיקות לעוד עשרה ימים..
    השאלה היא כזאת ביום חמישי הקרוב אני אמורה לסיים חבילת גלולות של פמינט השאלה אם לאחר ההפסקה אני אקח רגיל את הגלולות האם אני אהיה מוגנת או שבגלל האנטיביוטיקה כבר לא אהיה מוגנת ואז שווה לא להמשיך את החבילה ולחכות עד שהאנטיביוטיקה תסתיים??

חשוב לציין שהאנטיביוטיקות לפעמים גורמות לשלשולים ובעוד כשבועים אני גם אמורה לעשות בדיקת קולונוסקופיה אני מניחה שהכל משפיע על הגלולות אבל בכל זאת רציתי לדעת איך כן אפשר לקיים יחסים מבלי להיכנס להריון..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גלולות

ליעד
    30/10/2012

אני לוקחת גם פמינט ולי יש קרוהן אבל לי בתקופות כאלה אומרים שאני לא מוגנת וגם אם יש לך את הקולונסקופיה כנראה זה יפגע אבל את חייבת לתיעץ עם הרופא. אני לוקחת פמינט בשביל אקנה אני לא מקימת יחסי מין אז פחות דאגתי להגנה אבל לך חשוב לברר את זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלולות ופימנט ואנטיביוטיקה - תגובה

יעל טופול
    30/10/2012

שחר שלום

באופן תאורטי, לאנטיביוטיקות יש אינטראקציה עם גלולות למניעת הריון בכך שהן משנות את הסביבה הטבעית במעי ולכן יכולות לפגום בספיגת הגלולות. אולם בפועל, אין הוכחות ברורות וחד משמעיות לאינטראקציה זו.
    אולם על פי מה שאת מתארת, ייתכן והדלקת במעי שממנה את סובלת גורמת לבעיית ספיגה, ועל כן למען הזהירות, ניתן להשתמש באמצעי מניעה נוספים (קונדומים למשל) עד שתרגישי טוב יותר.

החלמה מהירה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו