בחילות מטיפול תרופתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחילות מטיפול תרופתי
    מישהו
    30/06/2013

שלום ד"ר,
    אני בן 28, מאובחן שנים כסובל מהתקפי פאניקה (בעבר גם אם אגורפוביה), דיכאון ו - OCD קל למדי (טורדנות לא כפייתית).
    עם השנים ניסיתי כמעט כל SSRI /SNRI אפשרית, והטובה והיעילה ביותר הייתה ציפרלקס. יחד עם זאת, הטיפול לווה במספר תופעות לוואי כגון בעיות זקפה, עלייה במשקל, הרחבת אישונים וכ"ו.
    בשל כך החלטתי עם הרופא המטפל לנסות טיפול בפרוזק וכרגע אני 6 ימים עם התרופה.
    מאז תחילת הטיפול אני סובל מאירועים של בחילות חזקות (בנוסף לאי הנעימות, זה מעורר אצלי גם את החרדה - אני אמטופוב ידוע). הבנתי שזו תופעת לוואי מוכרת ושכיחה שאמורה לחלוף עם ההתרגלות של הגוף לתרופה.
    הרופא הציע לקחת בהתחלה יום כן ויום לא בשל התופעה, אך זה לא עוזר.
    1. האם מותר להשתמש כמה ימים (רק לפי הצורך) בתרופות נוגדות הקאה כמו פראמין או מוטיליום, עד לחלוף הבחילה?
    2. מי מהם עדיפה באופן כללי ולמצב שלי (והאם אין להן תגובות בין תרופתיות עם פרוזאק)?
    3. למה אף אתר בינ"ל לבדיקת תגובות בין תרופתיות לא מכיר את התרופה מוטיליום (Domperidone)? זה אומר עליה משהו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחילות מטיפול תרופתי

הוספת תגובה

• בחילות מטיפול תרופתי - תגובה

יוסי מצקל
    08/07/2013

מישהו יקר
    בחילות והקאות יכולות להיות תופעות לואי של תרופות מסויימות בינהן אלו שאתה מטופל בהן, ויכולות להיות של סיבות אחרות קלות או חמורות. כאשר מופיעות בחילות והקאות יש ללכת ולהבדק ולא לקחת תרופה אשר תעלים אותן כי אז אם קיימת בעיה אחרת הרופא לא יוכל לזהות אותה.
    התרופות שציינת , פרמין ומוטיליום, דורשות מרשם כך שבכל מקרה עליך לראות רופא.
    באופן כללי בשל מצבך הייתי ממליץ לך לשקול יעוץ של רוקח קליני קהילתי.
    לגבי האינטרנט. קיימים אתרים מקצועיים אשר מאפשרים לאבחן תגובות בין תרופתיות.
    לא הייתי ממליץ לאיש אשר איננו איש מקצוע להכנס אליהן אלא כפי שרשמתי, לפנות לרוקח קליני.
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו