מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התועלת באומפרדקסעדי07/07/2013
שלום רב. עברתי לפני כחודש בדיקת גסטרוסקופיה היתה לי לעיתים רחוקות
תחושת דיספגיה למוצקים וזה אך ורק בזמן ארוחת צהרים. נבדקו תריסריון תשובה בצל עם נודולים זעירים שטוחים. תריסריון שני תקין. בקיבה מספר פוליפים זעירים התשובה שפירים.
הרופאה המליצה לי לקחת אומפרדקס 20 מ"ג חושבת שאולי יש דלקת קלה.
עלי לציין שיש לי מעט מאוד צרבות. והנני לוקחת באופן קבוע אספרין.
שאלתי 1. איך אמור להשפיע ומה יתרום לקיחת האומפרדקס
2. האם יש תועלת בלקיחת אומפרדקס בו זמנית עם אספרין? (אמור להגן על הקיבה?)
הרבה תודה מראש עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התועלת באומפרדקס - תגובה
רפאל עזרא08/07/2013שלום עדי,
מטרת האומפרדקס היא לצמצם את כמות החומצה בקיבה והוא בהחלט יכול לתרום להטבת הדלקת והסיפטומים הכללים. את האומפרדקס יש לקחת על קיבה ריקה חצי שעה עד שעה לפני האוכל. את האספירין עליך לטול לאחר הארוחה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאומפרדקס
עדי10/07/2013שלום רב רפאל עזרא . ראשית הרבה תודה על תשובתך.
שתי שאלות לי. 1. מה ההבדל בין לוסק לאומפרדקס? (מבחינת יעילות, תופעות לוואי, ספיגה וכו')
2. כאמור הנני לוקחת אספרין באופן קבוע. לדברי הרופאה "כדי לשמור על הקיבה מפני שהנך לוקחת אספרין, הוסיף את האומפרדקס."
ידוע שאספרין יכול לגרום לכיבים. ועל כן, האם האומפרדקס ניתן גם כהגנה על הקיבה?
אציין שאין לי כאבי בטן , ולעיתים רחוקות צרבות (בערך 3-4 פעמים בחודש)
אשמח לתשובה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל את התשובה למייל
עדי10/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאומפרדקס - תגובה
רפאל עזרא10/07/2013שלום עדי,
לוסק היא תרופת המקור ואומפרדקס היא תרופת חיקוי גינרית. בדרך כלל, תרופות המקור טובות יותר. האומפרדקס בהחלט מסוגלת להגן על הקיבה מפני תופעות הלוואי של האספירין ויפה שהרופאה מקדימה תרופה למכה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?