וולבוטרין ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וולבוטרין ועוד
    ערן
    24/07/2013

שלום ד"ר
    אני בן 28 נוטל מזה שבוע וולבוטרין XR כדור אחד 150 מ"ג בבוקר, וזאת לאחר כישלון די ארוך של תרופות רבות SSRI SNRI. ברקע נוטל מזה מספר שנים קלונקס 0.5 מ"ג לפני שינה (די לא משפיע אך איני יכול וגם אסור כרגע להגמל- ידוע לי מחשש לפרכוסים)כמה שאלות לי בהקשר לתרופה- אודה להתייחסותך ספציפית לשאלות
    1. לאחר שבוע ימים החל שיפור מעודד בהרגשה, באנרגיה והדופמין כנראה לא מפסיק בלילה כך שבקושי מצליח לישון. שאלה הכי חשובה ככל שידוע לך- או בספרות: האם האם תופעת הלוואי של נדודי שינה חולפת- כי קראתי באתרים אמריקאים דברים סותרים שאם תופעת לוואי זו קיימת היא בדרך כלל אינה ברשימת התופעות שחולפות לאחר שבועות של התרגלות אשמח לתשובה בדוקה בשאלה חשובה מאוד זו בהחלטתי על המשך הדרך. אם זה נכון עליי לשקול אם מחיר האושר שווה העלאת המינון של הקלונקס ל-1מ"ג כדי להצליח להירדם.
    2. באיזה פורמולציה של התרופה משתמשים נגמלי עישון (XR,,SR, או מיידי) וכיצד נגמלי עישון מתמודדים עם נדודי השינה הרציניים ? משגיליתי יעילות התרופה יש דרך כלשהי בשיונוי הפורמולציה או שעות הנטלה כדי למנוע את השפעתה בלילה ?
    2. בכל הפורומים מדברים על נטילה בבוקר למניעת נדודי שינה, (מניח שפחות רלבנטי לXR שפועל 24 שעות) האם יש הגיון להניח שאם אבקש מהרופא שלי להחליף לי את הכדור לזה עם ההשפעה המיידית- בבוקר ובצהריים זה יכול לפתור את בעיית השינה ? לכמה שעות מהנטילה משפיעה התרופה בשחרור המיידי ? בהנחה וזו אופציה, איך ממירים מינון של כדור 150 מ"ג XR בבוקר לכדורים בהשפעה מיידית שלא תגרר ללילה ?
    3. מאחר וחשוב לי שהתרופה תצליח איפה שכל האחרות כשלו, והרגשתי היא טובה וכדי לשרוד את נדודי השינה בינתיים אני נעזר לשינה בכדור נוסף של 0.5 קלונקס = סה"כ 1 מ"ג בלילה אחד בשילוב עם מלטונין 4 מ"ג ובימים מסויימים זודורם או בונדורמין לשינה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין ועוד

הוספת תגובה

• אם אפשר תשובת ד"ר עזרא

ערן
    24/07/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו