מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסק L4-L5סועאד עלי28/07/2013
דוקטור שלום רב, קוראים לי סועאד עלי ,אני בת 45 ,ואני אימא ל3 ילדים.
כל חיי סבלתי מכאבי גב תחתון ,אבל לאחרונה ,כ4 חודשים גליתי שיש לי פריצת דיסק בין חוליות L4-L5 . אחרי בדיקת CT וביקור אצל רופאים .רופא אורטופד ,ורופא מומחה בעמוד השדרה ,הציעו לי מגוון של טיפולים ,ומהם טיפול ע''י נטילת כדורים כגון :
Tramadex 100 mg
Famotidine 20 mg
Cataflam 50 mg
כמובן שהוצע לי טיפולים פיזוטרפיים שהייתי נוכחת בהם, פעמיים בשבוע .
הוצע לי זריקה הנקראת קוטרזון . שתי הזריקות הראשונות היו ללא תחת שיקוף .בפעם הראשונה ,אכן הרגשתי את הזריקה ,אך לא הרגשתי בשינוי כלשהו. פניתי לזריקה שניה ,גם בה לא כל כך חשתי ,בפעם השלישית פניתי לזריקה תחת שיקוף בבית החולים אסותא ,אני לא מרגישה בשינוי כלשהו ..
כפי שהסבירה לי בתי כפי שקראה באינטרנט ובספרים, שככל הנראה מדובר בבולטה שנוצרה עקב פריצת הדיסק לוחצת לי על עצבי הרגל ,כך שאני מרגישה כאבי תופת בכל רגלי השמאלית ,מירח עליון עד האצבע הקטנה ברגל. לפעמים אני חשה בנימול ברגל, התכווציות שרירים , אני מוצאת קושי בלהרים אותה גבוהה, מעל 30 מעלות . אני סובלת המון מכאבי הרגל. כמובן שהתרופות שאני נותנת משפיעים עלי בצורה יוצאת דופן ,אני חשה בחום עצום ומתחילה להזיע פתאום ,עצבנות בלתי נסבלת ,קוצר נשימה כשאני נכנסת להירדם , דיכאון וחרדות ,וקושי להירדם ועקב כך ,אני נוטלת כדורי שינה. וכל זה, ואני לא חשה בשום שינוי.
כפי שהציעו לי הרופאים שביקרתי אצלם, כי אין טעם לקבל עוד זריקת קורטזון אם היא לא משפיעה על הכאב בכלל, הציעו לי לפנות לניתוח ,וכפי ששמעתי שהניתוח עלול לא להצליח ,ולגרום לעוד נזק שלא היה, פניתי אליכם בידיעה שאני פונה לרופאים מומחים .מה אתם מציעים?
מה עם הכדורים שאני נוטלת האם להפסיק לנטול?
והאם בכל זאת, עם כל השמועות על הניתוח ,האם לפי דעתכם עליי לפנות לניתוח ? ואם כן, לאיזה בית חולים אתה מציע לפנות?
נ.ב יש לציין שאני אישה שמגיל 17 יצאה לעבוד ,בעיקר עבודה פיזית .
תודה מראש ,
סועאד עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק L4-L5 - תגובה
רפאל עזרא01/08/2013שלום סועאד,
קודם כל עליי לציין כי זהו אינו פורום של רופאים אלא של רוקחים והמומחיות שלנו היא תרופות. שנית, רציתי לשאול האם את נוטלת תרופות כלשהן אחרות כגון ליתר לחץ דם או לכולסטרול?
באופן כללי מה שתיארת הוא המסלול הרגיל של מטופלים הסובלים מפריצת דיסק. יש יתרונות רבים לפיזיותרפיה קבועה ובהחלט כדאי להתייעץ גם עם כירופרקט. נכון הדבר שלניתוח יש את החסרונות שלו ובדרך כלל, הנטייה היא לדחות אותו עד שאין ברירה. אני ממליץ לך להמשיך עם נוגדי הכאב, שוחחי עם הרופא על הכדור ארקוקסיה שכן יש לו יתרונות על הקטפלאם. בכל מקרה עליך לשלב את הפיזיותרפיה בטיפול.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?