האם סינטרואיד גורם להשמנה...?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם סינטרואיד גורם להשמנה...?
    לי
    23/10/2013

שלום,

מזה כמה שנים שאני עם תת פעילות בבלוטה, התחיל מהריון, וכיום אני לוקחת סינטרואיד 100 6 פעמים בשבוע.

בדיקות דם שעשו לי ל TSH ול T4 חזרו תקינות אבל אני מרגישה שמשהו ממש לא בסדר אצלי - אני כל החיים באותו משקל פחות או יותר, פעילה ספורטיבית ושומרת על תזונה מאוזנת, אולם למרות זאת בחודשים האחרונים העליתי כ 7-8 ק"ג שאני בשום אופן לא מצליחה לרדת. למרות הקפדה על אכילה ופעילות גופנית. העודף משקל מרגיש כמו תנפחות של לפני מחזור (וקצת כמו מה שהיה לי בהריון).

האם זה יכול להיות כתוצאה מהתרופה, או שאולי משהו אחר שקשור לתפקוד הבלוטה (מכל יתר הבחינות אני בריאה לגמרי כמובן).

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם סינטרואיד גורם להשמנה...? - תגובה

אילן ללבניקוב
    24/10/2013

שלום רב,

לעלייה במשקל יכולים להיות מספר גורמים ובהם גם שימוש בתרופות(הסינטרואיד עשויה לגרום לתופעות לוואי), חולשה של מערכת העיכול(ספיגה, ניקוי השומנים והרעלים מהגוף וכדומה), קנדידה ועוד גורמים נוספים.
    חולשה של בלוטת התריס אכן עשויה לגרום לחילוף חומרים איטי יותר מהרגיל ולהצטברות שומנים ופסולת במערכת העיכול ולכן הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול גם טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה,פעילות גופנית וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק המערכות החלשות בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבת נהדרת,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לי
    27/10/2013

אם לא הייתי מתכננת הריון בקרוב הייתי מנסה לוותר על התרופה לחלוטין.
    האם צמחי מרפא מותרים גם בהריון..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו