תרופה וקולטנים בתא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה וקולטנים בתא
    ל ש -בת
    10/01/2014

שלום. אני ממש מבקשת לדעת אילו תרופות שמשפרות תפקודים מוחים וזיכרון אפשר לקחת במקביל לפירצטם בלי לחסום אותו. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה וקולטנים בתא

הוספת תגובה

• תרופה וקולטנים בתא - תגובה

ישראל חלד
    10/01/2014

שלום ל.ש.
    ראשית אומר שפירצטם היא תרופה ותיקה יחסית שהשימוש בה היום הוא מאוד מועט. התרופה משמשת נגד סוג מסויים של פירכוסים ובהקשר של שיפור התיפקוד המוחי יעילותה לא ממש מוכחת באופן חד משמעי. לתרופה גם מנגנון פעולה יחודי והנתונים עליה במאגרי המידע הרפואיים כבר דלים יחסית.
    ובכל זאת, אם לשפוט לפי מנגנון הפעולה של התרופה וגם לפי תרופה הדומה לה מבחינה פרמקולוגית (Levetiracetam) הרי שכנראה אפשרי לשלבה עם שתי התרופות העיקריות לשיפור בתפקוד המוחי (שהם Donepezil ו- Memantin) אשר דורשות כמובן מרשם רופא. מה שכן עלול להיות בעייתי הוא השילוב של פירצטם עם תוסף התזונה ג'ינקו בילובה וזאת עקב ירידה שעלולה להיות בקרישת הדם.
    לדעתי, בכל מקרה, הייתי מממליץ להתייעץ ולהיות במעקב ע"י רופא בעל מומחיות מתאימה.

הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירצטאם

ל ש -בת
    15/06/2014

זה מעניין כי קיבלתי אותה בהתוויה של עזרה בלימודים בתיכון שלא תפקדו בעקבות תאונת דרכים והמשכתי לקחת אותה הרבה בלחץ של אמא שלי לשיפור הזיכרון, ונגד פירכוסים קיבלתי 2 סוגי תרופות שהפסיקו לי בגלל שיפור בסיטי.. מצאתי את ההודעה שלך באיחור בתקיה של ספאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשךפירצטאם

ל ש -בת
    15/06/2014

ודרך אגב, התרופות שקיבלתי נגד פירכוסים היו דנטואין בלוינשטיין שעשתה לי שיעור גוף וטגרטול בקהילה שגם אחריה היה לי יותר טוב ואני חושבת שלפני 8-9 שנים ראיתי אותה אצל ידיד שנכנס למשבר ושאמרתי לו שזה בכלל לא קשור אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזכרתי בעוד משהו

ל ש -בת
    15/06/2014

מה מנגנון הפעןלה היחודי שלה? חוץ מזה, אני לא לוקחת ג'ינקו בילובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו