שילוב משאף ונטולין עם זטו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב משאף ונטולין עם זטו
    אני
    28/10/2014

שלום,
    האם ישנה בעיה בשילוב טיפול של משאף ונטולין עם אנטיביוטיקה בשם זיטו ?

את המשאף קיבלתי לפני שבוע עקב שיעולים מרובים והיום חזרתי לרופא עם כאבי שיניים, אוזניים וגרון ואובחנתי עם סינוזיטיס. ניתנה לי האנטיביוטיקה זטו.

האם יש צורך להפסיק שימוש במשאף?
    אני שואלת כי כתוב בעלון של הזטו שאין לשלב עם תאופילין לטיפול באסתמה, ואין לי מושג אם במשאף יש תאופילין ...

אגב,
    אני לוקחת גם תרופה בשם רסיטל באופן קבוע.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב משאף ונטולין עם זטו

הוספת תגובה

• שילוב משאף ונטולין עם זטו - תגובה

אילן ללבניקוב
    30/10/2014

שלום רב,

תיתכן אינטראקציה בין התרופות שאת נוטלת כדלקמן:

1. בין הזטו לבין הרסיטל. חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ובמקרה של תופעות לוואי כגון: סחרחורות, דופק לא סדיר וקוצר נשימה.

2. בין הונטולין לבין הזטו. חשוב להיוועץ ברופא לגבי המשך הטיפול בכדי למנוע תופעות לוואי כלשהן כגון סחרחורות וקוצר נשימה.

3. בין הונטולין לבין הרסיטל. חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול במקרה של סחרחורות, שינויים בקצב הלב וקוצר נשימה.

שבת נהדרת והרבה בריאות,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

אני
    30/10/2014

אילן שלום,
    תודה רבה על תשובתך.

אשמח להבהרה נוספת:
    במשאף הונטולין הפסקתי להשתמש ברגע שהתחלתי לקחת את הזטו. האם יכולה להיות השפעה שלילית גם אם לקחתי את הונטולין 24 שעות לפני ולא במקביל?

כמו כן, האם עליי להפסיק שימוש ברסיטל עד שאסיים את אנטיביוטיקת זטו ? (ניתנה סה"כ לשלושה ימים).

מאחר ולא ידעתי שקיימת בעיה לקחת את התרופות במקביל, עשיתי זאת (זטו ורסיטל במקביל, משאף ונטולין ורסיטל במקביל).

לא היו תופעות לוואי מאלה שציינת בעת נטילתן במקביל אך האם יכול להיגרם נזק עתידי?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו