צריכת אלכוהול בזמן טיפול בקולכיצין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכת אלכוהול בזמן טיפול בקולכיצין
    רונית
    12/03/2015

התחלתי לפני כשבועיים לקחת קולכיצין כטיפול מונע למשך כחודש ימים בהוראת רופאת המשפחה. בעוד כשבוע יש לי ארוע וברצוני לשתות אלכוהול לפחות בכמות של 3 כוסות של וודקה . האם זה בסדר לעשות פסק זמן עם הכדורים שבוע לפני ולהמשיך בטיפול לאחר הארוע? האם אלכוהול שנצרך בהפרש של שבוע ימים מנטילת הכדור יכול להשפיע לרעה? אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריכת אלכוהול בזמן טיפול בקולכיצין - תגובה

יוסי מצקל
    16/03/2015

באופן כללי אין ניגודים בין קולחיצין לאלכוהול ויש רופאים המתירים שתיה של 2 מנות אלכוהול פעם עד פעמיים בשבוע יחד עם התרופה. הבעיה של האלכוהול שהוא יכול להוות טריגר להתקפות שיגדון שבהם מטפל קולחיצין. כמוכן עלול אלכוהול לגרות את המעי ולהגביר דימומים במעי. העניין הוא שמי שמטופל בקולחיצין איננו בריא ולא הניגוד עם התרופה הוא הבעיה אלא השפעת האלכוהול על המחלה. לכן עלייך לשאול את הרופא לגבי שתית אלכוהול במצבך. אני לא הייתי עושה הפסקה בטיפול התרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו