תוכנית נטילת ברזל יומית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית נטילת ברזל יומית
    פאן
    19/09/2015

שלום רב!

בהריון עם תאומים ובדיקות הדם הראו אנמיה (המוגלובין 9) ותת פעילות של בלוטת התריס (TSH באזור ה-7, T4 עדיין תקין אך במגמת ירידה).
    עד כה לקחתי פעמיים ביום תוספים: פעם ביום פרנטל ואומגה 3 ובערב פריפול.
    ההמוגלובין ירד ועודכנתי כי עלי להעלות דרסטית את המינון של הברזל אותו אני נוטלת, בנוסף לתחילת טיפול יומי באלטרוקסין. כעת אני צריכה לקחת 2 פריפול ביום, מיקס של פרנטל, אומגה 3 ובי 12 ופעם ביום פלורויטל.

שאלותי הן:
    כמה זמן בין האלטרוקסין לתוסף הברזל (פריפול) הראשון צריך לחכות? על מנת לאפשר ספיגה אופטימלית של האלטרוקסין?
    האם ניתן לקחת פרנטל, אומגה 3 וויטמין בי 12 יחד?
    כמה זמן בין מיקס הפרנטל לפריפול צריך לחכות?
    על מנת לאפשר ספיגה מיטבית של הברזל, כמה זמן צריך לחכות בין פריפול לפריפול?
    אני רוצה לשלב גם ברזל נוזלי ורכשתי פלורויטל- כמה זמן צריך לחכות בין נטילת פריפול לשתייה של 10 מ"ל פלורויטל?

עלי לבנות תוכנית נטילת ברזל יומית וקצת מתקשה עם זה וחוששת שאם לא אמתין מספיק זמן בין מנה למנה, הברזל לא ייספג ואז שוב לא ייראה שיפור בהמוגלובין.

תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית נטילת ברזל יומית

הוספת תגובה

• תוכנית נטילת ברזל יומית - תגובה

אילן ללבניקוב
    22/09/2015

בגלל שאת בהריון יש להיוועץ ברופא המטפל בכדי שיתאים לך את הטיפול האופטימלי שיאפשר ספיגה טובה של הברזל ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך בכדי למנוע תופעות לוואי אפשריות של האלטרוקסין והתוספים,

גמר חתימה טובה,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו