ליפיטור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליפיטור
    אורנה
    24/09/2015

אני בת 50 אחרי התקף לב באפריל השנה.קודם לכן הייתי בריאה. במשפחתי תורשה של מחלת לב וסכרת . כיום אני אוכלת בריא ועושה פעילות גופנית ומרגישה טוב מאוד.
    מאז ההתקף אני נוטלת ליפיטור 10 ומדללי דם [פלאביקס ומיקרופירין] .לפני ההתקף הLDL היה 146 , ה HDL היה 39 ,הכללי 218. כיום עם ליפיטור ה LDL ירד ל 85, ה HDL ירד ל 28 . והכללי ל 129.
    הסוכר לפני היה 87 ואחרי עלה ל 96.
    טריגליצרידים היו 163 וירדו ל 79 .
    הרופא טוען שיש להגדיל את המינון לליפיטור 20 ולהוריד את ה LDL למתחת ל 70. זאת למרות שהסוכר עלה והHDL ירד! [כאמור יש לי תורשה לסכרת]
    לכן אני חוששת מהעלאת המינון מה גם שבבקרים הגוף כואב ונוקשה בשרירים ומפרקים , ויש לי חולשת שרירים קלה ברגליים, שאני משערת שזה תופעת לוואי מהליפיטור.לא הייתי רוצה להחמיר את המצב ולפגוע עוד יותר באיכות חיי ותפקוד הגוף ובטח לא להגביר את הסיכון להתפתחות מחלת הסכרת.
    האם זה כל כך מסוכן להישאר עם ליפיטור 10?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליפיטור

הוספת תגובה

• ליפיטור - תגובה

יוסי מצקל
    25/09/2015

אורנה יקרה
    לא נוכל להמליץ על שינוי בהוראות הטיפול של הרופא. כדי להיות שלמה עם הטיפול שאת מקבלת אני ממליץ שתלכי לרופא מומחה נוסף לקבלת דעה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו