תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות
    אנו
    30/09/2015

שלום רב,
    הכלב שלי מטופל בציטוזר בזריקה. הבנתי כי לאשתי (בהריון) אסור להתקרב אליו בימים שלאחר הזריקה. רציתי לדעת אחרי כמה זמן החומר יוצא לחלוטין מהכלב.
    בנוסף, האם מגע עקיף עם השתן הוא מסוכן (לדוגמא ללכת יחף במקום בו ברח שתן לכלב, אחרי שהמקום נוקה כמובן. ההנחה היא שעדיין קיימות שאריות מזעריות של החומר על הרצפה)

בנוסף, הוא מטופל בפרדניזון (הכדור מרוסק לאבקה), שוב אותה שאלה, האם מגע מזערי עם האבקה מסוכן לאשה בהריון?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות - תגובה

יוסי מצקל
    30/09/2015

אנו יקר
    ציטוזר מופרש בשתן די מהר אולם הוא מתפרק בגוף למספר מטבוליטים (חומרי פירוק ) אשר יתכן מאוד שגם הם מזיקים ואלו מתפנים בשתן לאט יותר. אם ניתן להעריך שתוך 24 שעות כ80 % מהחומרים התפנו מהגוף אז אחרי יומיים נשארו 4% מהחומר ואחרי 3 ימים 0.8% וכן הלאה. נתונים אלו מבוססים על פינוי מגוף האדם. בכלב הם שונים.
    מהעדר נתונים מדוייקים על הפינוי מגוף הכלב הייתי ממליץ להתרחק כשבוע לאחר הזריקה (המלצה בלבד ללא ביסוס מדעי וללא נטילת אחריות כלשהי) מובן שאין לבוא במגע עם השתן של הכלב. לא מבין את המונח מגע מזערי עם האבקה. אם נגעה בה יש לשטוף ידיים. על איזה מינונים מדובר ואיזה מגע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אנו
    06/10/2015

תודה על התשובה.
    ההנחה שלי היא שחלק מהאבקה מתפזר בחדר, או נשאר במקום. לא היה מגע ישיר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו