ייצור תרופות בבית מרקחת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייצור תרופות בבית מרקחת?
    יבגני השני
    17/12/2015

בזמן ביקור בקנדה נזקקתי לתרופת מרשם. מסתבר שהרוקח מכין את הטבליות במקום וזה יכול לקחת גם חצי שעה ויותר עד שהמרשם מוכן. המטופל מתבקש לשבת להמתין בצד או להסתובב בקניון ולחזור עוד חצי שעה.

מה היתרונות של השיטה שלהם לעומת השיטה המקובלת בישראל, שבה הטבליות מוכנות מראש באריזה?

ההסבר הרשמי שלהם הוא שככה הרוקח יכול להכין את התרופה מותאמת אישית, למשל בלי גלוטן בחומרי המילוי למי שרגיש, בגודל שונה למי שלא יכול לקחת כדור גדול יחסית וכו׳. התירוץ הזה נשמע לי קלוש, אני בטוח שגם לרוקחים בישראל יש מענה לבעיות כאלה. מה גם שהכנה ידנית נראית לי מקור לטעויות. ובנוסף כל התרופות שם ארוזות בקופסאות שנראות אותו דבר בגודל בצורה ובצבע, ונבדלות רק במדבקה עם שם המטופל והתרופה.

מוזר. יש לזה איזה יתרונות ממשיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייצור תרופות בבית מרקחת?

הוספת תגובה

• ייצור תרופות בבית מרקחת? - תגובה

יוסי מצקל
    17/12/2015

לא מכינים תרופות אשר קיימות להשגה בצורה מסחרית. אין יתרון ברקיחה אישית על מפעל מאושר, להפך, מפעל תרופות מבוקר ומאושר מייצר ברמת איכות ובקרה טובה יותר.
    בארץ אסור לרקוח מוצר שקיים באופן מסחרי.
    עלות רקיחה יקרה ללא השוואה לייצור במפעל,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אז מה בכ"ז ההגיון של הקנדים?

יבגני השני
    17/12/2015

חייב להיות להם איזה הגיון בשיגעון.
    זה לא שהם מדינת עולם שלישי.
    בעיני זה בזבוז זמן ואני לא רואה בזה שום יתרון, רציתי לדעת מה היתרון כפי שהם רואים אותו.

וכמו כן, אם תוכל להגיד לי מה המונחים שמתארים את השיטות השונות (בית מרקחת לעומת תרופות מוכנות) אני אשאל בפורום קנדי מתאים.

שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אז מה בכ"ז ההגיון של הקנדים? - תגובה

יוסי מצקל
    18/12/2015

בית מרקחת - Pharmacy
    הכנה רוקחית - Pharmaceutical preparation
    מוצר מוגמר - Finished product

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו