אופן נטילת תרופות ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופן נטילת תרופות ותופעות לוואי
    מיכל
    11/07/2016

שאלה עקרונית : אמרו לי שאם אני לוקחת תרופה שמומלץ לקחת אותה על בטן ריקה, לא לפי ההוראות, אז היא נספגת פחות . אני צריכה להגיע לרמה מסוימת שלה בדם אז אני פשוט לוקחת מינון יותר גבוה (כנראה) . אם חלק מהתרופה לא נספג בגוף גם תופעות הלוואי הן בהתאם? זאת אומרת אם אני לוקחת 6מ"ג תרופה ונספג רק 4 מ"ג האם תופעות הלוואי שהגוף ייצור הן רק מ 4 מ"ג?
    השאלה נובעות מזה שאני לוקחת הרבה תרופות וקשה לקחת כל תרופה לפי כל הכללים שלה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אופן נטילת תרופות ותופעות לוואי - תגובה

יוסי מצקל
    11/07/2016

אין עקרונות מוגדרים לספיגת תרופות, כל תרופה וכלליה. רמות הספיגה של תרופות שונות בנוכחות מזון או על קיבה ריקה שונות. לעיתים הנטילה עם מזון נובעת בכדי להפחית תופעות לואי של תרופות על הקיבה והשוני בספיגה מזערי, אם בכלל.
    ישנם סוגי מזון מסויימים המשפיעים יותר על תרופות מסוימות ועל אחרות כלל לא. כך שכדי לקבל תוצאות רצויות יש לקחת לפי ההוראות. בשום אופן אין לשנות מינון על דעת עצמך מכל סיבה שהיא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל..

מיכל
    11/07/2016

אבל השאלה היא אם חלק ממנה לא נספג אז החלק הזה לא ישפיע בכלל על הגוף ולא ייצור תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל.. - תגובה

יוסי מצקל
    11/07/2016

יקירה
    לא ניתן לדעת אם נספג או לא.
    לגבי תופעות לואי. תלוי אילו תופעות לואי מדובר. לדוגמא כדורים שגורמים גירוי או דימומים למערכת העיכול, גם אם לא יספגו כפי הנראה ישפיעו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך !!!

מיכל
    11/07/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו