הפסקת אנטיביוטיקה לדלקת בסימפונות

איזה תרופות ולמה? לא זוכרים מה הרוקח המליץ לכם? באיזה תרופות לא לגעת? הגעתם למקום הנכון. פורום תרופות-ייעוץ תרופתי הוא המקום לברר על: ייעוץ תרופתי, אופטלגין, משככי כאבים, תרופות ללא מרשם, כדורי הרגעה, תרופות בהריון, תרופות בהנקה ועוד

מנהל הפורום

יוסי מצקל
ישראל חלד
אילן ללבניקוב
לקביעת תור אצל אילן ללבניקוב ללא פרסום בפורום
 
  • הפסקת אנטיביוטיקה לדלקת בסימפונות
    שחורי
    09/11/2018

    שלום,
    בן 34 בריא בד"כ, לפני שבוע התחיל לי צינון שהתפתח לדלקת בסימפונות הכולל בעיקר שיעול יבש מטריד שמפריע לישון בלילות, חום נמוך (מקסימום 38) שיורד בשעות היום, סחרחורות וכאבי ראש. רופא משפחה האזין לי לחזה ואמר שיש חירחורים ושאני צריך אנטיביוטיקה מסוג רוקסו 150מג. נתן לי גם לעשות צילום חזה שיצא תקין לחלוטין. לקחתי בינתיים כדור אחד שעשה לי בחילות וכאבי בטן, ולאור זה שקראתי שברוב המקרים דלקת בסימפונות נגרמת מוירוס ולא מחיידק רציתי לשאול- האם זה בסדר להפסיק השימוש באנטיביוטיקה אחרי כדור אחד, או לפחות להמתין כמה ימים ולראות אם יש שיפור טבעי? שואל מבחינת עמידות החיידק במידה וקיים, סיכונים אחרים וכו' בתודה מראש,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אנטיביוטיקה

    יוסי מצקל
    09/11/2018

    שחורי היקר
    עדיף שתפנה לרופא נוסף מאשר תסתמך על יעוץ אינטרנטי. אני לא אוכל לדעת אם מדובר בזיהום חיידקי או ויראלי. הפסקת טיפול אנטיביוטי אם יש חיידק היא לא בריאה. אם יש תופעות לואי שמפריעות צריך לחזור לרופא שישקול שינוי בטיפול. באופן כללי מקובל כי טיפול אנטיביוטי שלא הסתיים עלול לחסל את החיידקים החלשים יותר תחילה, ואם נותרו החזקים והמחלה ממשיכה, יתפתח זן חזק יותר של חיידקים והטיפול יהיה קשה וארוך יותר. גם לתיאוריה זו יש דעות שונות ומתנגדים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


