השפעת הפרדניזון אחרי הפסקת נטילתו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת הפרדניזון אחרי הפסקת נטילתו
    מאיה גניש
    18/08/2019

ךקחתי פרדניזון למשך 3-4 שנים, לא בקביעות (כל יום) אבל כן בתדירות מאוד גבוהה כיוון שיש לי אסטמה קשה הייתי לוקחת כל פעם שהיה לי קשה לנשום. לא ידענו את התופעות לוואי של התרופה ואף אחד אף פעם לא הסביר לנו, הרופא רק כתב מרשם ואמר קחו זה יעזור ועליתי המון במשקל למרות כל הדיאטות שעשיתי באותה התקופה, לא ידענו למה זה גורם ולכן המכות שלקחתי הייתה הרבה יותר גדולה ממה שהייתי אמורה לקחת 3-4 שנים זה הרגה. לפני בערך חצי שנה הפסקתי לשתות את התרופה אבל אני עדיין לא מצליחה לרדת במשקל למרות הפחתת כמות האוכל שאני אוכלת בצורה משמעותית. מה יש לעשות בעניין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרדניזון

יוסי מצקל
    20/08/2019

העליה במשקל הנובעת מפרדניזון בדרך כלל לא ממשיכה עם הפסקת הטיפול. לכן את צריכה להתיעץ עם דיאטנית ולהתמיד בפעילות גופנית שמותרת לך . כאשר תוציאי יותר אנרגיה מאשר תכניסי לגופך, תרדי במשקל. באופן כללי פעילות גופנית נמרצת קשה לסובלים מבעיית ריאות ולכן רצוי לעשות זאת במסגרת שמתאימה לחולים מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו