ריבוי אנטיביוטיקות ועמידות לחיידק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריבוי אנטיביוטיקות ועמידות לחיידק
    עדי
    26/11/2019

שלום. בת 40. לפני 3 שבועות סיימתי טיפול של 7 ימים באנטיביוטיקה אוגמנטין ופלגיל בשל טיפול שיניים כירוגי שעברתי- כטיםול מונע.
    כשבועיים לאחר סיום הטיפול- החלו לי כאבי גרון ורופא אאג שבדק אותי נתן לי טיפול של שבוע באנטיביוטיקה בשם פן רפא - 4 כדורים ביום(2 בבוקר 2 בלילה - סהכ 2000 מ"כ ביום)
    לאחר 24 שעות מרגע נטילת האנטיביוטיקה חל שיפור מהותי אך המשכתי לקחת את האנטיביוטיקה עד תום 7 הימים. אגב - לא נעשה לי לי משטח גרון כך שניתנה לי אנטיבוטיקה בלי לדעת אם בכלל יש חיידק
    שאלתי: לאור ריבוי האנטיביוטיקות שקיבלתי ב3 השבועות האחרונים - האם קיים חשש שיווצר אצלי מצב של חלילה עמידות לחיידק/לתרופות מסוג זה?(פנצילין/אוגמנטין)
    יש לציין שיש לי בבית 2 ילדים קטנים ואני חוששת גם לשלומי וגם לשלומם. האם זה סביר שאכן זה יקרה ופעם הבאה שאצטרך אנטיביוטקה זה פשוט לא יעזור כי נוצרו אצלי זנים עמידים בעקבות שימוש מרובה של אנטיביוטיקות וגם בשני המקרים זה היה למניעה- בלי הוכחה שיש זיהום
    אודה למענה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה

יוסי מצקל
    26/11/2019

אין לך מה לחשוש, מציע לקחת שבוע פרוביוטיקה איכותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו