רגישות לחומרים דומים משתי תרופות - אתופן ורוקסו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות לחומרים דומים משתי תרופות - אתופן ורוקסו
    יורי
    30/01/2020

שלום רב,
    לפני מספר שנים לקחתי תרופה לכאבי גב מסוג אתופן 400 מ"ג, אשר גרמה לי תופעות לוואי של עייפות, תשישות, חולשה, סחרחורת.
    השבוע לקחתי אנטיביוטיקה מסוג רוקסו 150 מ"ג לדלקת גרון והופיעו לי תופעות לוואי קשות של הקאות, שלשול חריף, תשישות, חום, יובש בפה וכו' עד כדי פינוי לבי"ח.
    ממבט ברכיבי התרופות, נראה שיש חומרים משותפים ביניהם (Microcrystalline cellulose ו - povidone).
    יתכן ויש קשר בין שני המקרים ויש לי רגישות לאחד מהרכיבים האלה?
    מה מומלץ לעשות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות לואי

יוסי מצקל
    30/01/2020

יורי שלום
    יש להבדיל בין תופעות לואי של תרופות לבין רגישות / אלרגיה לחומר מסויים. להערכתי לא מדובר ברגישות אלרגית למרכיבים לא פעילים שציינת אלא תופעת לואי של התרופה עצמה. לגבי רגישות אלרגית, ניתן לבדוק אלרגיה בטסטים פשוטים מאד, בקש הפניה מהרופא המטפל, אם אתה חושש שמדובר בכך. לגבי תופעות לואי וההתנהגות במקרה שהן מופיעות, יש לפעול לפי הכתוב בעלון המצורף לתרופה. רשומות בעלון תופעות לואי בכמה רמות וההתנהגות שיש להתנהג אם מופיעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו