שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מאי
    07/09/2008

שלום רב, אני בת 22 ולוקחת ציפרלקס 10 מ"ג מזה כשלושה חודשים, עקב חרדה חברתית. ניכר שיפור רב במצבי ואני מרגישה ברוב הימים טוב, אך בזמן האחרון אני מתחילה להרגיש מידי פעם פחד מסויים שלא הרגשתי כבר כמה חודשים.לכן הלכתי לרופא המשפחה שיעלה לי את המינון והוא המליץ לי לקחת ציפרמיל. הוא אמר שהתוצאה תהיה זהה לשל הציפרלקס אך המחיר זול יותר. רציתי לדעת האם זה נכון, כלומר ציפרמיל משפיע בצורה זהה לציפרלקס? ואם באמת ההשפעה זהה אז למה הציפרלקס תפס תאוצה כה רבה? מה גם שהוא עולה יותר אז אינני מבינה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה מקצועית.

אילן ללבניקוב
    11/09/2008

מאי שלום,

מדובר בתרופות מאד מאד דומות. כמעט זהות.
    הציפרמיל פותחה ראשונה. עם הזמן הסתבר כי היא מכילה שתי מולקולות של חומר שזהות לחלוטין בהרכבן הכימי, אבל הסידור המרחבי שלהן הוא תמונת ראי אחת של השניה, והסתבר כי רק אחת מהמולקולות פעילה והשניה חסרת פעילות.
    באמצעים טכנולוגים מורכבים הצליחו לבודד את המולקולה הפעילה וזהו הציפרלקס.
    זו הסיבה שמינון רגיל של ציפרמיל הוא 20 מ"ג ושל ציפרלקס הוא 10 מ"ג. כלומר, בעצם החומר הפעיל בשתי התרופות זהה לחלוטין, אבל בציפרמיל יש עוד מולקולה לא פעילה.
    כנראה שזה גורם לכך שלציפרמיל יש קצת יותר תופעות לואי (הוא חומר פחות "נקי").
    יעילות שתי התרופות זהה, כיוון שהחומר הפעיל בשתיהן זהה.
    ניתן לומר שההבדל ביניהן הוא כמו ההבדל בין אקמול לדקסמול(אותו החומר הפעיל אך מיוצר בחברה שונה),

לגבי הפופולריות של הציפרלקס זה פשוט בגלל הפרסום ברדיו(בתכניות מסוימות) ותו לא.

אני כמובן ממלית על צמחי מרפא לאותה המטרה וללא כל תופעות לוואי כדוגמת צמח המאקה, ההיפריקום וכדומה,

שבת נהדרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז לפי מה שהבנתי מדבריך..

מאי
    12/09/2008

הציפרלקס 10 מ"ל זהה ל-20 מ"ל ציפרמיל. העניין הוא שרציתי לעלות במינון אז אם אני עובדת לציפרמיל 20 מ"ג זה לא נותן לי את העלאה במינון כמו שרציתי. אז האם אני צריכה לקחת 40 מ"ל ציפרמיל ורק כך זה יהיה זהה ל20 מ"ל ציפרלקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ רוקחי.

אילן ללבניקוב
    12/09/2008

מאי שלום,
    לגבי כל שינוי במינון של תרופת מרשם, אני תמיד מעדיף לשאול את הרופא המטפל שכן יש חשיבות רבה למינון של התרופה ולחוזק שלה.
    בכל מקרה ניתן לשלב צמחי מרפא עם התרופה לאותה המטרה, ולאחר זמן מה והתייעצות עם הרופא להמשיך עם צמחי המרפא,

שבת נהדרת.

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו