תרופה להורדת כלורסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה להורדת כלורסטרול
    ענת
    08/01/2009

ערב טוב. אני בסביבות גיל ה-50. אני בקופ"ח כללית. אני תרופה הכי טובה שקיימת היום להורדת כלורסטרול. שלא גורמת לכאבי שרירים. קיבלתי סימבסטטין ופרבסטטין- ושניהם גרמו לי לכאבי תופת בשרירי הרגליים. שמעתי על ליפידור, האם אינו גורם לכאבים או יש כדור יותר טוב שהוא מוריד באופן דרסטי ואינו גורם לתופעות לוואי???? . גילו אצלי מחסור בויטמין D25-OH- 41.0. מה גורם לירידה משמעותית?מה התופעות לוואי? רופא המשפחה אמר שאקח 5 טיפות עם לחם- מה דעתך ותודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה להורדת כלורסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול וצמחי מרפא.

אילן ללבניקוב
    09/01/2009

נטע שלום,
    כפי שציינת בהרבה מטופלים רואים את תופעות הלוואי של התרופות לכולסטרול(כאבי שרירים וחולשה), וזה נובע מכך שהתרופות פוגעות ביכולת הכבד לייצר את האנזים Q 10, החשוב ביותר לאספקת אנרגיה לשריר הלב ולשרירי הגוף בכלל. לכן, חשוב להשלים אנזים זה מבחוץ על ידי כמוסות של 60 מ"ג במינון של כמוסה פעמיים ביום במקרה שלא נוטלים תרופות אחרות כמו אספירין או מדללי דם אחרים. במקרה כזה יש להתייעץ עם מומחה לצמחי מרפא לפני השימוש.

הטיפול הנטורופתי בכולסטרול מתמקד בכמה מישורים:
    1. תזונה – במסגרת הטיפול מותאמת למטופל תזונה דלת שומן רווי ועשירה במזון תומך כבד. השינוי התזונתי הכרחי לטיפול בכבד השומני ובבעיות הנלוות אליו.
    2. פעילות גופנית – מחקרים רבים מראים כי לפעילות גופנית השפעה מיטיבה עם תפקוד הכבד וירידה בכולסטרול. בנוסף, במידה ויש בעיה מטבולית אחרת, פעילות גופנית היא קריטית, לדוגמא, לשמירה על משקל תקין ועל רמות סוכר מאוזנות.
    3. צמחי מרפא – ישנם צמחי מרפא המאזנים את תפקוד הכבד ועוזרים לניקוי הכבד. פורמולת צמחי מרפא מותאמת אישית לכל מטופל
    4. תוספי תזונה – ישנם תוספי תזונה בעלי פעילות ליפוטרופית המקטינה ומאזנת את רמת השומנים בתאי הכבד, כגון: כמוסות שמן פשתן, לציטין ועוד.

שבת נהדרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו