לוקחת אספירין ומאז יש לי כאבי קיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוקחת אספירין ומאז יש לי כאבי קיבה
    עדי
    09/04/2009

שלא נפסקים
    כמו כן אני אחרי ניתוח לב אז אני לוקחת גם פעמיים ביום נורמיטן
    ןפעם ביומיים לקסעדין
    האם כל הכדורים האלו מתנגשים? והאם יש אספירין אחר שלא מזיק לקיבה למרות שאני לוקחת על הבוקר לוסק
    יש לי כאבי קיבה מטורפים
    אנא תשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אספירין.

אילן ללבניקוב
    11/04/2009

עדי שלום,
    תופעות לוואי עלולות להופיע עם מינון גבוה של אספירין. ניתן להפחיתן על ידי נטילת התרופה עם מזון או בטבליות מצופות המתפרקות במעי.
    שימוש קבוע וממושך (יותר משבוע) בתרופות ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים כמו האספירין, עלול להפחית את היכולת של חוסמי בטא כמו הנורמיטן, להוריד את לחץ הדם. יש להשתמש בזהירות, תוך מעקב אחר לחץ הדם, כאשר מוסיפים / מפסיקים טיפול בתרופה ממשפחת נוגדי דלקת לא סטרואידים, או כאשר משנים את מינונה.
    אין ליטול אספירין בציפוי אנטרי עם נוגדי חומצה מכיוון שעלייה ב-pH של הקיבה עלולה להשפיע על הציפוי בטבליה.
    ההמלצה היא לקחת אספירין בציפוי אנטרי שאינו גורם לחומציות יתר בקיבה.
    בכל מקרה מומלץ לפנות לרופא המטפל בכל מקרה של תופעות לוואי,

שבת נהדרת וחג שמח,

אילן ללבניקוב,
    יעוץ רוקחי ונטורופטי,
    0528077713

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ככ הבנתי אם תוכל לעשות לי בבקשה

עדי
    11/04/2009

סדר בדברים:-)
    אני אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגי על הבוקר לוקחת לוסק חצי שעה לפני האוכל.אחכ
    לוקחת פעמיים ביום בבוקר ובערב נורמיטן חצי כדור 12.5 מג"
    וכל יום בצהריים עם אוכל אספירין או קרטייה או מיקרופירין טבע שניהם עם ציפוי אנטרי
    וצריכה לקחת את האספירין כל יום כל החיים .לחוד בצהריים אני לוקחת ברזל.
    אז שאלתי היא: האם האספירין עם הציפוי טוב לי או לא? לא הבנתי מתשובתך
    לחוד בליילה כל יומיים אני לוקחת כמה כדורי לקסעדין וזה גורם לי לפעמים לכאבי קיבה מטורפים שנמשכים 24 שע"
    (אני חושבת שזה מזה)
    האם כל הכדורים האלו נתנגשים או סדר לקחת אותם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות.

אילן ללבניקוב
    13/04/2009

עדי שלום,

אני ממליץ על האספירין המצופה כפי שאת נוטלת, כך יש פחות נזק לקיבה.
    כאבי הבטן נובעים מהלקסדין, אשר גורם לתופעות לוואי רבות ולהתמכרות של מערכת העיכול (לאחר זמן מה המערכת הופכת לעצלה ולא מתפקדת ללא הכדור). הייתי ממליץ לך לנסות לעבור למוצרים טבעיים לשיפור העיכול כגון: סיבים תזונתיים טבעיים(BENEFIBER או קונסיל), אשר משפרים את פעילות מערכת העיכול ללא תופעות לוואי, חשוב לשתות הרבה מים(לפחות 10 כוסות ביום), לשיפור הפעילות שלהם.
    כפי שציינתי אין אינטראקציה בין שאר התרופות שאת נוטלת,

חג שמח ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו