שילוב בין תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב בין תרופות
    איתי
    14/04/2009

שלום , אני נוטל באופן קבוע תרופות נוגדון חרדה-ציפראלקס וסורבון

הרופא נתן לי כרגע, לטיפול בלחה שמטרידה בחודשים האחרונים, תרופות בשם לורטדין וראולין
    האם זה בסדר לנטול אותן יחד עם התרופות נוגדות חרדה?

תודה וחג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב בין תרופות

הוספת תגובה

• שילוב תרופתי.

אילן ללבניקוב
    14/04/2009

איתי שלום רב,

לאחר מחקרים שקראתי בנושא, מסתבר שישנה אינטראקציה בין הציפראלקס לבין הסורבון.
    שילוב של תרופות הגורמות לעלייה בפעילות הסרוטונרגית בגוף מגביר את הסיכון לתסמונת סרוטונין (serotonin syndrome), תופעת לוואי נדירה אך מסוכנת, שסימניה: ריגוש יתר, אטקסיה, קצב לב מהיר, יתר לחץ דם, שינויים קיצוניים במצב הרוח, עצבנות, כאבי בטן, קוצר נשימה, איבוד הכרה. מומלץ להימנע משילוב זה עד כמה שניתן. לאחר הפסקת הטיפול באחת התרופות יש לאפשר "תקופת התנקות" עד לתחילת הטיפול בתרופה אחרת.
    בין שאר התרופות אין כל אינטראקציה.

חג שמח ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לציין

איתי
    14/04/2009

שאת הציפראלקס והסורבון אני לוקח יחד כבר קרוב לשנה ,תודה לאל אין תופעות לוואי וזה באישור והמלצת הפסיכיאטר השאלה הייתה לגבי אם ניתן לשלב עם התרופות הללו את התרופות ללחה ואלרגיה
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות.

אילן ללבניקוב
    22/04/2009

איתי שלום רב,
    אין כל מניעה לקחת את התרופות הנ"ל עם התרופות המכייחות ונגד אלרגיה,

בברכה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו