סרנדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרנדה
    חנן
    10/08/2009

שלום

לפני 14 יום בדיוק התחלתי לקחת כדור סרנדה אחד בכל בוקר בשל תופעות שיוחסו למתח וחרדה.

בימים הראשונים היו לי תופעות שכנראה הן תופעות הלוואי של הכדור שלאחריו התמתנו (בחילה, לחץ לסגירת לסתות, יובש בפה).

היום לאחר שבועיים בדיוק קשה לי להצביע על שיפור משמעותי, או שיפור דרמטי שאני יכול לייחס לכדור ולכן רציתי לשאול:

* אחרי כמה זמן של לקיחת הכדור אפשר להבחין בשיפור מורגש והחלטי ?
    * האם יש מקום ליעוץ עם הרופא לגבי הגדלת המינון ? ואם כן אחרי כמה זמן ?
    * האם לכשאגדיל את המינון אסבול שוב מתופעות הלוואי ?
    * כיצד בכלל ניתן לדעת אם הכדור יעיל ועוזר או שיש להחליפו ?
    * האם יתכן גם לאחר 14 יום שאני עדיין מרגיש עייפות ?

תודה על חוות הדעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרנדה

הוספת תגובה

• תגובה.

אילן
    10/08/2009

שלום רב ,
    ככל הנראה במקרה שלך התרופה משפיעה לאט יותר וזה יכול להיות מסיבות שונות כמו: ספיגה לקויה,פירוק לקוי או גורמים נוספים ולכן יש מקום לשאול בעצת הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול או שינוי התרופה או המינון.
    בכל מקרה לתרופה יש אינטראקציות עם תרופות שונות וחשוב לדעת אותן:
    אסטמיזול, ציסאפריד, טרפנאדין : אין לתת יחד עם סרטראלין. השילוב עלול לגרום להפרעות קצב חמורות.
    מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) נגד דיכאון: השילוב של סרטראלין עם תרופות אלה עלול לגרום בלבול, חום גבוה, פירכוסים, הזיות, ועלייה מסוכנת בלחץ הדם. יש להימנע משילוב זה.
    תרופות כנגד מיגרנה ( סומאטריפטאן, זולמיטריפטאן) : שילוב זה עלול להגביר את תופעות הלוואי של סרטראלין.
    תכשירים ללא מרשם רופא כנגד שיעול, הצטננות ואלרגיה : חלקם מכילים חומרים העלולים להגביר תופעות לוואי, ועל כן יש להתייעץ עם הרופא לפני השימוש.
    וארפארין : סרטראלין עלול להשפיע על רמות וארפארין. יש לנטר בקפידה את מנגנון הקרישה.
    תרופות נגד פסיכוזה (כגון: תיורידאזין, האלופרידול) : סרטראלין עלול להגביר את תופעות הלוואי של תרופות אלו.
    היפריקום : יש להימנע. שילוב כזה עלול לגרום לשורה של תופעות לוואי הכוללות: בלבול, בחילה, הזעה יתרה, ועלייה בלחץ הדם.
    חוסמי תעלות סידן ( דילטיאזם, פלודיפין, וראפאמיל) : סרטראלין מגביר את השפעתן של תרופות אלו. ייתכן ויהיה צורך בהפחתת המינון.

הייתי ממליץ לך גם לנסות טיפול נטורופטי ותזונה מתאימה אצל נטורופט מומחה,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לתשובתו של אילן

ערן
    10/08/2009

חנן שלום,

ברצוני להוסיף על תשובתו של אילן, מניסיוני האישי עם התרופה.

גם אני התחלתי ליטול אותה לפני מס' חודשים, סבלתי מתחושה קשה של עייפות ולכן הפסקתי להשתמש בה כעבור חודש לערך. כעת התחלתי להשתמש בה שוב, ואני חייב לומר שקיים שיפור חיובי בתופעת העייפות.

התרופות המשתייכות למשפחה זו מצריכות פרק זמן מסויים עד שהגוף מסתגל אליהן. לפי מקורות מקצועיים שונים, השפעת התרופה שאתה נוטל מורגשת באופן משמעותי לאחר כ-4 שבועות מיום תחילת השימוש בה, וכן, רוב תופעות הלוואי של התרופה חולפות בדרך-כלל לאחר פרק זמן זה. לכן, נסה להיעזר בסבלנות עוד 2-3 שבועות, וראה אם תופעות הלוואי של התרופה נעלמו.

בנוסף, נסה לשנות את זמן נטילת התרופה (כלומר, ליטול אותה בבוקר במקום בערב, ולהפך), ובדוק אם קיים שיפור בעניין תופעות הלוואי וכו'.

לשאלתך, כיצד ניתן לדעת אם התרופה הועילה -
    ובכן, התשובה פשוטה: אם לאחר חודש-חודשיים של שימוש בתרופה אתה חש שיפור בתסמיני הבעיה שאובחנה אצלך, כגון תחושת רוגע, נינוחות ושקט נפשי - הרי התרופה הועילה. אם לאו, התייעץ עם רופאך בעניין אפשרות לשינוי מינון התרופה או החלפתה באחרת.

בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו