זרעים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זרעים
    רונן
    19/10/2009

שלום, גם אם כמובות שמן פשתן עדיפות על כמוסות שמן דגים, אני עדיין מבקש לדעת האם לא עדיף לקחת זרעי פשתן? אני מאוד לא מתלהב מנטילת 2 כמוסות נוספות (אני כבר נוטל 3 תרופות + תוספים אחדים), ומעדיף לקחת את הדבר האמיתי. האם יש הוכחות כמותיות ברורות לכך ש-2 כמוסות עדיפות על 2 כפות זרעי פשתן? מהם הנתונים בנדון? רונן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זרעים

הוספת תגובה

• זרעי פישתן.

אילן ללבניקוב
    15/11/2009

רונן שלום,

כפי שכתבתי כבר בעבר, זרעי הפשתן עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3. חומצות השומן ה'טובות' האלה מעוררות עניין בקרב החוקרים שמחפשים מוצרים להורדת רמת הכולסטרול, לייצוב רמת הסוכר בדם, להפחתת הסיכון ללקות בסרטן השד, הערמונית והמעי הגס, וכן זיהומים דלקתיים שמלווים במחלות, דוגמת אסתמה.

אני ממליץ על לקיחת הכמוסות, כיוון שכך ידוע הריכוז המדוייק של חומצות השומן וספיגתן טובה ומהירה יותר מאשר הזרעים והפעילות שלהם כך חזקה יותר להורדת הכולסטרול ושמירה על לחץ דם תקין. ניתן כמובן לקחת גם את הזרעים, אך יש לטחון אותם במקום ולשמור במקרר בשביל לשמור על טריותם. הזרעים גם טובים לבעיות עיכול כגון עצירות וכדומה.
    המנה היומית המומלצת היא 2-1 כפות גרגרים טחונים, ועד כפית שמן ליום (מומלץ להשתמש בשמן קר, למשל כתוספת לסלט).
    המלצתי לשימוש בזרעים כתזונה בריאה היא: לפזר זרעים טחונים על קערת דגנים, סלט או יוגורט, להכניס זרעים לקציצות בשר, להוסיף זרעים טחונים לבלילה של פנקייק, עוגיות או כל מאפה אחר, לצפות נתחוני עוף, שניצלים או דגים בזרעים הטחונים ואפו בתנור, מומלץ גם להכין רוטב לסלט משמן פשתן וחומץ.

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו