סטרואידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרואידים
    טליה ישראל
    26/10/2009

שלום, לפני כשנה אובחנתי כחולה בדלקת פרקים, הדלקת אובחנה בברך, הביאו לי סטרואידים ונקסין,
    הייתי לוקחת סטרואים כ-20 מ'ג ולאחר זמן מה, התחלתי להוריד במינון כמובן בהחלטה של הרופא,
    שאלתי היא:
    כאשר התחלתי לקחת את הסטרואים הופיעו לי שערות בלחיים כמו זיפים כאלה של גברים וזה לא היה לי, רציתי לדעת עם זה ירד ינשור משהו? אני לא לוחקת סטרואים כבר חודשיים ועדיין יש לי את השערות האלה..
    ועם יש אפשרות לעשות משהו שזה יעלם?
    אשמח עם תענה לי בהקדם האפשרי
    תודה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרואידים

הוספת תגובה

• סטרואידים ושיעור יתר.

אילן ללבניקוב
    27/10/2009

טליה שלום רב,

לסטרואידים ישנם תופעות לוואי רבות.
    תרופות ממשפחת הסטירואידים (קורטיזון), או תרופות אחרות כמו הפניטואין, ציקלוספוריןA, ומינוקסידיל יכולות לגרום לאחר שימוש ממושך בהן להופעת שיעור יתר.ברוב המקרים מצב כזה הוא הפיך ויעלם לחלוטין כאשר התרופה תופסק או כשהמינון שלה יופחת באופן מהותי.אם הטיפול בתרופות אלו הכרחיוימשיך שנים רבות יש לשקול הסרת השיער בדרכים שונות.
    התופעות מתחילות מתופעות לוואי מינוריות, כמו: נשירת שיער הראש ושיעור יתר בגוף ובפנים, אקנה ופצעים המופיעים בעיקר בפנים, כתפיים, גב וחזה.
    תופעות לוואי יותר קשות, כמו: הפרעות בתפקודי הכבד והכליות, הפרעות מנטליות, עד כדי התקפי זעם בלתי נישלטים, טרשת עורקים עד כדי תעוקות חזה ועלייה בלחץ הדם.

הייתי ממליץ לך לפנות למומחה לקוסמטיקה שיספק לך פתרון הולם לשאלתך ,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו