תרופת מודאל ותופעות לוואי שלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופת מודאל ותופעות לוואי שלה
    יונתן
    07/11/2009

שלום רב,

יש לי כמה שאלות בנוגע לתרופת מודל (מודאל) – חומר פעיל: סולפיריד
    ראיתי באינטרנט שתרופה זו גורמת לאין אונות אצל גברים (חוסר תפקוד מיני/חוסר זקפה), אבל לא רשום בעלון לצרכן של התרופה שהיא גורמת לתופעה כזאת, אז מי צודק? האם ידוע לך שתרופה זו ו/או חומר הסולפיריד גורמת/גורם לאין אונות אצל גברים?

אם תשובתך לשאלה הראשונה היא חיובית, אז יש לי עוד שתי שאלות :

החל מאיזה מינון יש סכנה שתגרום לאין אונות? כלומר מהי הכמות (במ"ג ליום) ומשך הזמן (משך זמן השימוש בתרופה) שבהן מתחילה להיות סכנה שהתרופה תגרום לאין אונות?
    האם התרופה גורמת לאין אונות אצל כל מטופל שמשתמש בה? (תופעת לוואי שכיחה? ) או שהיא גורמת לאין אונות רק בחלק מהמטופלים ע"י תרופה זו ? (תופעת לוואי נדירה?)

נא לעזור לי במידת האפשר
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מודאל ותופעות לוואי.

אילן ללבניקוב
    10/11/2009

יונתן שלום רב,

המודאל(סולפיריד), נמצאת בשימוש נפוץ לטיפול בסחרחורת, במצבי לחץ, בדיכאון קל ולהקלת בחילה והקאה אצל אנשים המקבלים טיפול כימי. היום משלבים לעיתים תרופה זו בטיפול בתסמונת המעי הרגיז ובכיב התריסריון. תופעות הלוואי השכיחות כוללות חוסר מנוחה, עצבנות, עליית לחץ הדם, הפרשת חלב מהשדיים ואימפוטנציה אצל גברים.
    תופעות הלוואי המסוכנות יותר כוללות תנועות בלתי רצוניות ודיכוי פעילות מוח העצם.

כך שלפי המידע הנ"ל תיתכן פגיעה בכוח הגברא ולכן רק לאחר השימוש ניתן יהיה לדעת בוודאות אם היא אכן תשפיע עליך בצורה כזו. לא ניתן לדעת באיזה ריכוז נגרמת תופעת הלוואי כיוון שזה תלוי במצב הפיזי של כל משתמש לחוד.

בכל מקרה,
    ניתן לשלב צמחי מרפא ותזונה נכונה על ידי נטורופט מומחה למטרה שלך וללא כל תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,
    רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תופעות לוואי

דוד
    05/09/2016

קבלתי מודאל לצורך טיפול במעי רגיז. לוקח כרגע כדור אחד ליום. סה"כ שבוע. מרגיש עייפות משמעותית, קצת כאב ראש והשפעה מסויימת על מצב הרוח בעיקר בבוקר. אין שינוי בעניני העיכול.
    הרופא שלי בחו"ל.
    ממליץ בינתיים להמשיך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו