תת פעילות בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוטת התריס
    מירב
    10/11/2009

שלום, כ10 שנים שאני צורכת אלטרוקסין וכ8 שנים על 100מ"ג
    הבלוטה הייתה יציבה וכיום היא פתאום משתנה בארבעת החודשים האחרונים
    1.86,3.04,0.45,0.98 האם צריך לשנות את המינון?
    חילוף החומרים אצלי בגוף "תקוע"לגמרי והנשירה חזרה.
    אגב אני מקבלת אחת לחודש עירוי ברימיקייד לדלקת מפרקים האם זה משפיע על הבלוטה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• בלוטת התריס.

אילן ללבניקוב
    15/11/2009

השינויים בתוצאות שציינת, ידועים בקרב הסובלים מחוסר איזון של בלוטת התריס ולכן מומלץ לשאול את הרופא המטפל לגבי שינוי המינון, שכן בדרך כלל התופעות הללו עשויות לנבוע ממינון יתר הגורם לפעילות יתר של בלוטת התריס. תופעות אלה חולפות עם הפחתת המינון. מינון נמוך מדי עלול לגרום לסימני תת פעילות של הבלוטה.

הרמיקייד (אינפליקסימב), מפחיתה את יכולת הגוף להלחם בזיהומים. יש להיות ערים להתפתחות זיהומים, תוך מעקב רפואי קבוע. לא ידועה השפעה של התרופה על הבלוטה בספרות המקצועית.

כמו כן, יש לשים לב לתגובות בין תרופתיות כגון:

חיסונים : אין לתת חיסונים פעילים למטופלים באינפליקסימב ומומלץ שלא לבוא במגע עם אנשים אחרים אשר קיבלו חיסון פעיל. קיים סיכון מוגבר להתפתחות זיהומים.

בכל מקרה, אני ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי אצל נטורופט מומחה בתחום שיתאים לך תזונה ייחודית למצבך, כיוון שחלק חשוב של הטיפול קשור במזון שאת אוכלת וניתן גם לשלב צמחי מרפא לאיזון הורמונלי ולמניעת נשירה,

תרופות המדכאות את מערכת החיסון : כגון- מתוטרקסאט, ציקלוספורין ואזאתיופרין. שילוב עם אינפליקסימב עלול לגרום לירידה בספירת כל סוגי תאי הדם כולל אנמיה אפלסטית. (למרות שמתן משולב עם מתוטרקסאט הינו מקובל).

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו