כדורי ברזל וחומצה פולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי ברזל וחומצה פולית
    טל
    24/11/2009

שלום

קיבלת יאת תוצאת בדיקת הדם שלי והרופאה שלי אמרה לי שאני צריכה ללכת לקנות כדורי ברזל שבאים ביחד עם חומצה פולית.
    רציתי לשאול 3 דברים.
    1. עד מתי אני אמורה לקחת את הכדורים האלו? עד מתי שנגמרת לי הקופסא?
    2. זה תוסף ויטמני רגיל? כמו כדורי ברזל רגילים רק עם עוד תוסף של ויטמנים?
    3. האם מותר לי לקחת את זה ביחד עם גלולות למניעת היריון?

תודה רבה
    אשמח לתגובה בהקדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורי ברזל וחומצה פולית

הוספת תגובה

• ברזל וחומצה פולית.

אילן ללבניקוב
    25/11/2009

טל שלום רב,

לגבי המינון ומשך הטיפול יש להיוועץ ברופא המטפל.
    הברזל + חומצה פולית מגיעים ב-2 צורות: כימית וטבעית.
    אני ממליץ על ברזל בכמוסות על בסיס טבעי כיוון שספיגתו טובה יותר ואין הוא גורם לתופעות לוואי שונות כמו עצירות ו/או כאבי בטן וכדומה.
    מומלץ לשלב עם הברזל גם חומצה פולית, ויטמין C(הברזל נספג טוב יותר בסביבה חומצית), וויטמין B12.
    כדי ליהנות מהיתרונות הרבים ביותר מהטיפול התרופתי בתוספות ברזל כדאי לקחת אותן יחד עם מיץ תפוזים המכיל ויטמין C. אל תקחו את גלולות הברזל עם חלב, עם קפאין, ועם מזונות עם כמות רבה של סיבים, וכן לא בשילוב עם נוגדי חומצה.
    אפשר למנוע אנמיה אם אוכלים את הכמויות הנכונות של ברזל בכל יום. מזונות עשירים בברזל כוללים בשר, ביצים ודגנים מלאים או מזונות מועשרים בברזל. אפשר גם לקבל ברזל ממזונות רבים אחרים, כולל אפונה, קטניות, שיבולת שועל, שזיפים ותאנים.

אין כל מניעה לשלב ברזל וגלולות,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו