רואקוטן ואלכוהול...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רואקוטן ואלכוהול...
    חסויה
    28/11/2009

אני בת 18 ואני מטופלת ברואקוטן כבר כמעט חודשיים... רציתי לשאול מה הנזק בשתיית אלכוהול תוך כדי הטיפול ומה יקרה אם אני אשתה לא בכמות גדולה.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן ואלכוהול...

הוספת תגובה

• רואקוטן ואלכוהול.

אילן ללבניקוב
    29/11/2009

שלום רב,

שימוש ממושך ברואקוטן (איזוטרטינואין), הנלקח דרך הפה עלול להביא לעלייה ברמות שומנים בדם, ודבר זה מגביר את הסיכון של דלקת הלבלב ומחלות לב וכלי דם.

חשוב לדעת כי יש לבצע בדיקות תקופתיות של רמות שומנים בדם ושל תיפקודי הכבד כדי שלא יגרם נזק מצטבר אשרעשוי להשפיע על מערכות נוספות בגוף.

איזוטרטינואין גורמת לרגישות לשמש, ועל כן חובה לשים קרם הגנה לפני כל חשיפה לשמש, אפילו הקצרה ביותר. תופעות לוואי נוספות: יובש באף ובפה, דלקת בשפתיים ויובש וקשקשים בעור מופיעים אצל רוב המטופלים עם איזוטרטינואין. אם מופיע כאב ראש המלווה בתסמינים כגון בחילה והקאה, כאב בטן עם שלשול או דם בצואה, או אם מופיע טשטוש הראייה, יש להיוועץ ברופא מייד.

מומלץ להגביל את כמות השתייה החריפה, אלכוהול עלול להגביר את תופעות הלוואי של תרופה זו.

כמו כן, יש לתרופה זו אינטראקציה עם תרופות אחרות כגון:

אנטיביוטיקה מסוג טטראציקלין, דוקסיציקלין, מינוציקלין עלולה להגביר את הסיכון של לחץ בגולגולת המוביל לכאבי ראש, בחילה והקאה.
    תכשירים המייבשים את העור : תכשירים קוסמטיים וסבונים רפואיים וכן תכשירים לטיפול בפצעי בגרות מגבירים את הסבירות ליובש וגירוי בעור, כאשר משתמשים בהם יחד עם איזוטרטינואין.
    ויטמין A : תוספות של ויטאמין זה מגבירות את הסיכון של תופעות לוואי מאיזוטרטינואין.

בכל מקרה, אני ממליץ לך לשלב בטיפול גם קרם על בסיס טבעי הנקרא דרמה דורון של חב' וולדה המכיל צמחי מרפא ושמנים אתריים לטיפול בבעיות עור ולחידוש תאי העור בצורה טבעית, התוצאות בהרבה ממטופלי היו מצויינות,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו