מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צירופי ותנגודות בין תרופותח.ר.25/09/2007
שלום רב, יש לי כמה שאלות ואתנצל מראש על אריכות הדברים.
כאשר אכלנו (אשתי ואנכי) אתמול את ארוחת הבוקר שלנו, שמתי לב למספר הגדול של כדורים שאני בולע יחד עם ארוחה זו. עלו במוחי מספר שאלות:
האם אין בכדורים אלה אינטראקציה ביניהם? כלומר, מבחינת המבנה הכימי שלהם הם יכולים או לנטרל אחד את השני ואז יוצא שכרם בהפסדם; או שהם יכולים לתרום להאדרת כוחה של תרופה מסוימת ובכך לקלקל את הכמות הרשומה בכל תרופה ותרופה.
היות וההנחיה היא לקחת את הכדורים, עם, או לאחר, ארוחת הבוקר, נשאלת השאלה האם ה"מישמש" שנוצר בקיבה כאשר כל הכדורים נבלעים כמעט אחד אחר השני אינו גורם לניטרול של התרופות, אחתד את השנייה?
אני יודע שיש איזה משרד/מעבדה בקופת חולים אשר עוסק בבדיקת "ההתנקשויות" שבין התרופות.
אולם, איני יכול לפנות לשם ללא הפנית הרופא המשפחתי. כמו כן איני מרגיש בנוח לומר לרופאת המשפחה שלי "למה אינך שמה לב, או לומר לה שהיא אינה מתמחה לבעית "ההתנקשויות".
על כן אשמח אם תפנה אותי למשרד הזה או שתוכל לעמוד על ההקשרים שבין הגלולות השונות שאני ואשתי נוטלים.
הנה כאן "אוצר התרופות" שלי:
1) Normitten 50mg מחולק לשניים:בוקר וערב 25mg = למניעת בעיות בלב, נלקח מאז ניתוח חמשת המעקפים לפני 19 שנים.
2) Micropirin 100mg בבוקר = נגד יצירת קרישי דם נלקח מאז ניתוח המעקפים לפני 19 שנים.
3) Rythmex 150mg בבוקר ובערב = נגד אריתמיה בלב.
4) Enaladex 2.5mg בבוקר = להורדת לחץ דם כליתי.
5) Alloril 100mg בבוקר = נגד פודגרה או Gaut.
6) Simvastatin 20mg בערב = נגד כולסטרול.
תוספי מזון: 1) Magnesium diasporai 100mg בבוקר = נגד התכווצויות שרירים ברגליים.
2) Omega 3" 300mg " בבוקר.
3) Multi Vitamin בבוקר.
4) Calcium 500mg בבוקר.
5) Glucosamine 1500mg + Chondroitin Sulfate 1200mg בבוקר ובערב.
הנה כאן "אוצר התרופות" של אשתי:
1) Normitten 25mg בבוקר = למניעת בעיות בלב.
2) Micropirin 100mg בבוקר = נגד יצירת קרישי דם.
3) Caltrate 600mg בבוקר ובערב = נגד אוסאופורוזיס - בריחת סידן.
4) Disothiazide 25mg בבוקר = לבעיות לב ודיורטיקה.
5) Ezetrol 10mg בערב
תוספי מזון:
1) Omega 3" 300mg " בבוקר.
2) Multi Vitamin בבוקר.
בתודה מקרב לב, חג שמח
ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ניצן פרימור25/09/2007אכן יש מספר בעיות בצירוף, נראה לי שיש כאן גיבוב של תרופות שמוספות לך בכל פעם כאשר הפרמטרים משתנים ללא בדיקב של סל התרופות בו אתה משתמש.
דוגמא פשוטה:
המגנזיום למשל לא יספג טוב בבוקר ובנוסף הוא מנטרל את ספיגת הקלציום, ייתכן לפיכך שאתה סובל מהתכווצויות שרירים ברגליים בזמן השינה.
בנוסף, נראה לי שגם הכדורים לטיפול ביתר לחץ דם (נורמיטן ואנלדקס) ניתנו לך באקראי ולא ביתר מקצועיות . הדבר ראוי לבחינה ע"י קרדיולוג ולא ע"י רופא משפחה!!!
(קופת החולים שלך לא תאהב את זה שכן זה עלול לעלות לה יותר כסף כשתקבל תכשיר יותר חדיש ויקר...!)
אנא חזור אלי באם אכן יש לך התכווצויות ברגליים בזמן שינה. אנסה לעזור לך פרטנית.
כמו כן חשוב לדעת באם יש לך פרפור חדרים (בלב).
תודה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקורת בונה
אמיר30/09/2007למרות ימות החג, התשובה שלך אותי, בעיקר, מרגיזה ולכן אני מגיבה.
לגבי המגנזיום, גם אם מה שכתבת נכון, זה טריוויאלי ובמכלול ההתלבטויות בין התרופות עליהן נשאלת לא יותר משולי.
ההערה לגבי הצורך בהתייעצות לגבי טיפול בסיסי עם קרדיולוג ולא רופא המשפחה מקוממת, במיוחד שהיא באה ממי שתשובתו מלמדת על כך שהוא בעצמו לא מכיר כל כך את המציאות.
יש לך משהו לתרום ? קומבינציה אחרת מנומקת היטב השונה מאנלפריל ואטנולול ? תציע, בנימוס, בענוה, מתוך ידיעת מקומך והכרה במגבלותיך. מי אמר שטיפול ביתר לחץ דם הוא מומחיות של קרדיולוג ? הרוב - כמובן מטופלים ובדין על ידי רופאי המשפחה. קרדיולוגים לא רואים אפילו פרומיל מהחולים עם יתר לחץ דם, אלא אם כן, במקרה, הם מגיעים לייעוצם מסיבות אחרות. באם נדרשת התייעצות עם מומחה בנושא - הנושא בין-תחומי - אך בעיקר עוסקים בו נפרולוגים (מומחים למחלות כליה), אנדוקרינולוגים (לא כולם) ופנימאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?