מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת סירופ שיעול בזמן הריוןדינה מוזס14/12/2009
שלום ברצוני לדעת אני בהריון שבוע 9 ואני משתעלת המון למרות שאני כבר אים אנטיביוטיקה וזה לא עוזר ורופא משפחה אמר שמותר לקחת סירופ לשיעול של הדס "דסימיקס" שעשוי מסירופ צמחים
בכל זאת רציתי לדעת האים זה בסדר לקחת את הסירופ בלי להזיק לעובר.התייעצתי עים הדס אמרו לי שאסור ואכשיו אני מאוד מבולבלת מותר או אסור ,אשמח לקבל תשובה תודה דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ לשיעול
יעקב רבייב14/12/2009היי דינה
זה לא מומלץ לקחת סירופ על בסיס צמחי בזמן הריון כיוון שלא ידוע לנו כיצד החומרים הטיבעים ישפיעו על העובר - אין מספיק מידע בשטח. במה שאת כן יכולה להשתמש בבטחה אלה הסירופים ההומאופתים כגון stodal ו- R8 (ההומאופתי ולא הצמחי) שהם מאוד יעילים וכמעט ונטולים תופעות לוואי. ישנו סירופ רפואי שהוא כן אפשרי בהריון והוא נקרא resyl.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירופ בהריון
דינה מוזס15/12/2009תודה על התשובה,אך יש לי שאלה קטנה אני אכן לקחתי את הסירופ הנל' 3 ימים פעמיים ביום האם זה חס וחלילה יכול להזיק לעובר,ומה צריכות להיות התופעות,אני מאוד לחוצה ואודה אם תוכל לענות לי .במידע תרופתי אין מענה לגבי תרופות טבעיות והומופאתיות,אני גם כועסת על רופא משפחה איך הוא המליץ לי על סירופ כזה שיכול לעשות נזק לעוברה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירופ טבעי
יעקב רבייב15/12/2009חג שמח דינה
קודם כל הסירי דאגה מליבך כי שימוש של 3 ימים בדסימיקס לא יכול לגרום הרבה לעובר. הלחץ שאת שרויה בו כן יכול!.
זה שאין מחקרים בשטח לא בכרח אומר שהסירופ מזיק, ישנם המון תרופות שלא מומלצות בהריון אך עדיין ניתנות כיוון שאדם צריך טיפול מצד אחד וגם מצד שני רוב חברות התרופות לא עושות ניסויים על נשים בהריון כי אף אחת מהן לא רוצה לקחת אחריות. לרוב בחירת תרופות בהריון נעשות על בסיס נסיון אישי בשטח.
מחר בכל זאת אני יעיף מבט בחומרים הפעילים בדסימיקס ואומר לך מה קורה, אך בכל זאת אין לך הרבה מה לדאוג.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות
דינה מוזס16/12/2009תודה רבה שחזרת והרגעת אותי,אשמח אם תוכל להעיף מבט על המוצר,ושוב תודה,דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדסימיקס
יעקב רבייב17/12/2009שלום דינה
אוקיי, העפתי מבט בסירופ ושמתי לב שהוא מורכב מכמה צמחים.
הוא מורכב מ: קורנית, אכיניצאה, סמבוק שחור, מרווה ואניס.
לשלושת הצמחים הראשונים לא צויין איסור מסויים. אכיניצאה לא מומלץ אך ישנו מחקר שהראה שהוא לא רעיל לעובר במידה גדולה.
לשני האחרונים (מרווה ואניס) צויין שהם אסורים בהריון, יכול להיות בגלל שיש להם אפקט אסטרוגני (הורמונלי - יכולת הפלה) והם ממריצים (יכולת פעולה על מערכת העצבים).
לא צויין בספר אילו תופעות יכולות לקרות לעובר במקרה של לקיחה.
מה שכן, שבדרך כלל צריך חשיפה ממש גבוהה לחומר בשביל שהוא יהיה רעיל לעובר
בכל אופן עלייך לדבר עם הרופא המטפל ולפנות לחברת הדס ב ולראות איזה סוג של מידע יש להם.
בבקשה חזרי אלי אם גילית משהו חדש
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?