ליתיום ואלכוהול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליתיום ואלכוהול
    עינת
    20/12/2009

שלום רב,
    אני בת 29 נוטלת ליתיום. בכל מקום אומרים להימנע משימוש באלכוהול, אבל לצערנו בתרבות שלנו קשה מאוד לצאת למקום בילוי ולא לשתות. בייחוד לחולי מניה דיפרסיה שיצאו מדיכאון ורק מחפשים לשמוח ולהנות מהחיים. נאמר לי כי כוס אחת פה ושם זה בסדר. אני אישית לא נהנית מכוס יין, זה פשוט לא טעים לי, ואם אני כבר שותה, אני עושה זאת כדי להשתכר... (כמובן שכיום אני לא מעזה) רציתי לדעת, מה יקרה אם אשתכר? למה ליתיום ואלכוהול לא הולכים יחד? האם אהיה בסיכון למחלה שתפרוץ? אשמח לתשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליתיום ואלכוהול

הוספת תגובה

• ליתיום ואלכוהול

יעקב רבייב
    20/12/2009

היי עינת

ליתיום זה סוג של מינרל אשר עוזר לשמור על מצב רוח יציב והוא פועל בתוך מערכת העצבים המרכזית.
    ליתיום היא תרופה אשר הרמה שלה בדם צריך להיות מפוקח כיוון ששינויים קטנים יכולים להפוך את התרופה מצד אחד ללא יעילה אך גם מצד שני למאוד רעילה.
    מאוד מומלץ לשמור על כמות סדירה של מלחים בדיאטה ומנות מים ביום בשביל למנוע שינויים של רמות ליתיום בדם.
    כל גורם אשר יכול לשפיע על נפח הדם מומלץ להימנע ממנו בזמן לקיחת ליתיום.
    אלכוהול במנות גבוהות יכול לשתן אותנו ואף לגרום לגוף להתייבש, וזה עלול לגרום להרעלה של ליתיום כיוון שריכוזו בדם יעלה.
    מה שעוד יותר מפחיד זה שמי שלוקח ליתיום צריך לשתות יותר אלכוהול ביחס לאחרים שאינם על ליתיום בשביל לתפוס ראש וזאת משום שליתיום סותר את השפעת השיכרות של אלכוהול במוח. וכמו שנאמר קודם - יותר אלכוהול גורם ליותר סכנת התייבשות וזה יכול לגרום להרעלה.
    סימני הרעלה שכיחים: שלשול והקאה, חולשת שרירים, רעד, חוסר קואורדינציה, רעשים באוזניים וראיה פגומה. הרעלה חמורה יכולה להוביל להתעלפות, פסיכוזה ובמצבים חמורים אף למוות.
    אז כן אפשר לשתות במנות מתונות אך זה לא מומלץ להגזים בשתייה.

ההמלצה היא לנסות לתפוס ראש מהחיים ולא מאלכוהול
    בילוי נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו