מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוסף מגנזיוםמרים03/01/2010
מזה כשנה אני סובלת מכאבים בפרקים הקטנים של אצבעות הידיים וכאבים בפרקי כפות הרגליים.
עלי לציין שיש לי בליטה בחיבור בוהן הרגל אך עד עתה לא סבלתי מכאבים.
בשנה האחרונה אני נוטלת סימבקור 20 מ"ג.
שאלתי היא האם נטילת מגנזיום יכולה לסייע למניעת הכאבים? האם המגנזיום יכול לגרום נזק לגוף? ובכלל כיצד אוכל לדעת אם בכלל אני זקוקה למגנזיום?
אם מותר ליטול מגנזיום, אזי איזה סוג מבין הרבים המצויים בשוק עדיף?
בתודה, מרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום.
אילן ללבניקוב04/01/2010מרים שלום רב,
הוכח מבחינה מדעית, כי מגנזיום (magnesium) הוא המינרל החשוב ביותר לבריאות הלב. מעל ל-300 אנזימים שונים בגוף תלויים במינרל זה. עם זאת, לפי מחקרים מקצועיים כ-80% מהאמריקנים אינם צורכים כמות מספקת של מגנזיום. גרוע מכך, מעטים הקרדיולוגים שנוהגים לרשום את המינרל כדבר שבשגרה. אין פלא שמחלות הלב נפוצות כל כך.
את המגנזיום קל וניתן למצוא אותו גם בתזונה למשל:
בירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו, מישמש מיובש, מרק עם עצמות.
השילוב הסינרגיסטי של מגנזיום וויטמין B6 משמש לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העצבים ושמירה על בריאות השרירים ותפקודם התקין. כמו גם מסייע להפגת מתחים, הקלה על נדודי שינה, תסמונות קדם וויסתית וכאבי מחזור, וכן לטיפול ומניעת מיגרנות ושיכוך כאבי ראש.
בנוסף מגנזיום וויטמין B6 חיוניים לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, מניעת אבנים בדרכי השתן כתוצאה מנטילת סידן קרבונאט ואיזון לחץ דם גבוה. הם גם מסייעים לשמירה על בריאות העצם, הרפיית שרירים תפוסים וכלי דם מכווצים. ויטמין B6 משפר את ספיגתו של המגנזיום בגוף ומסייע להעברתו דרך ממברנת התאים.
מנה יומית מומלצת (RDA) של מגנזיום :
גברים-350 מ"ג
נשים-300 מ"ג
בהריון והנקה-450 מ"ג
עודף מגנזיום ברמות נמוכות יחסית עלול לגרום לתופעות כגון ירידה בלחץ הדם, כאבי ראש ובחילה.
יש הרבה סוגים של מגנזיום בצורה טבעית וכולם טובים, אני ממליץ לך על מגנזיום ציטראט ושילוב של קומפלקס ויטמיני B המכיל גם ויטמין B12 החשוב לספיגת המגנזיום.
שבוע טוב ובריא,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?