שילוב תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב תרופות
    נורית
    11/01/2010

בשבועיים האחרונים אני מקבלת אלטרוקסין 100 מק"ג לתת פעילות של בלוטת התריס (שהתגלתה אצלי בבדיקת דם שנעשתה פעמיים) ובנוסף אני נוטלת פבוקסיל 200 (מ"ג בבוקר ו-100 מ"ג בערב) ולנטון (30 מ"ג בבוקר ו-30 מ"ג בערב).

ושאלתי האם יש התנגשות בין התרופות כי כל תרופה ניתנה לי ע"י רופא אחר ומשהתחלתי את השימוש באלטרוקסין אני סובלת מכאבי ראש על בסיס יומיומי ואני תוהה עם הפבוקסיל לא מתנגש עם האלטרוקסין, מה גם שאני עדיין סובלת מחולשה ועייפות קשות.

אשמח לתשובה שתתן לי כיוון כלשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב תרופות

הוספת תגובה

• אלטרוקסין ופבוקסיל.

אילן ללבניקוב
    13/01/2010

נורית שלום רב,

אין מניעה לקחת את התרופות הנ"ל במקביל.

את האלטרוקסין יש ליטול בזהירות עם התרופות הבאות:

נוגדי קרישה הנלקחים דרך הפה כגון וארפארין : הורמונים של בלוטת התריס עלולים להגביר את השפעתן של תרופות אלה.
    כולסטיראמין וכולסטיפול : מפחיתים את הספיגה של לבותירוקסין. מומלץ ליטול לבותירוקסין 4 עד 5 שעות לאחר נטילת תרופות אלה.
    תרופות לטיפול בסוכרת ותכשירי דיגיטאליס : לבותירוקסין עלול להפחית את השפעתן של תרופות אלה. ייתכן שיהיה צורך בהעלאת המינון שלהן. שינוי במינון לבותירוקסין מחייב התאמה מחדש של מינון התרופות לטיפול בסוכרת.
    אסטרוגנים גורמים לירידה ברמות התירוקסין החופשי בדם. ייתכן צורך בהגדלת המינון.
    קטכולאמינים כגון אפינפרין : מתן תוך ורידי של אפינפרין לחולה לב המקבל טיפול בלבותירוקסין, עלול לגרום לאי ספיקת לב.

הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה נכונה למצבך וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות גם במניעה וגם בטיפול,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו