ריטילין וכודר שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטילין וכודר שינה
    אורי
    14/01/2010

שלום אני כבן 33 ושוקל 60 ק"ג
    אני מאובחן כבעל הפרעת קשב ונרשם לי טיפול של 40 מילגרם ריטלין SR האם אפשר לקחת את הטיפול לא על בסיס קבוע? אלה לפי הצורך.? כמו כן האם ניתן לקחת מידי פעם טרנקסל במשך שעות הערב ואסיוול 10 מ"ג לפני השינה בהתאם לצורך?
    מה המינון המומלץ לאסיוול כתחליף לכדור שינה והאם ניתן ליטול טרנקסל ככדור שינה במינון 15 מ"ג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטילין וכודר שינה

הוספת תגובה

• ריטלין וכדורי שינה

יעקב רבייב
    16/01/2010

היי אורי

כן, את הריטלין מומלץ ליטול לפי צורך.
    בזמנים שלא צריך ריטלין אין טעם לקחת אותו.

אסיול וטרנקסל אלו כדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים.
    תרופות ממשפחה זו יכולים לטפל ב - חרדה, בעיות שינה, שרירים תפוסים ואף גמילה מאלכוהול.
    ישנם תרופות רבות אשר נופלות תחת משפחה זו ולכל אחת מהן אינדיקציה משלה.

למרות שאסיויל וטרנקסל מרדימים (תופעת לוואי) הן בדר"כ לא ניתנות לבעיית שינה אלא אם קשיי הירדמות נובעים כתוצאה מחרדה.

את האסיול והטרנקסל לא מומלץ ליטול יחד אלא אם כן הרופא אישר שילוב זה.

בכל הנוגע למינון אסיול זה הרופא צריך לאשר אך ככלל מומלץ ליטול תרופות מסוג זה במינון האפקטיבי הנמוך ביותר ולזמן הכי קצר (לא יותר משבועיים רצוף) כי אחרת מתפתח תלות בכדורים.

ישנם כדורים אשר לא דורשים מרשם ויש כאלה אשר דורשים מרשם שיכולים להוות תחליף בטוח יותר לכדורים שצויינו לעיל.

סופ"ש נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו