מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי ציפרלקסיואב01/02/2010
שלום רב
יש לי שאלה לגבי טיפול בציפרלקס, אני עדיין בטיפול תרופתי ולא הייתי הרבה זמן אצל הפסיכיאטר שלי שנתן לי את התרופה הוא הביא אותי למינון של 3 כדורים בשיא..הרגשתי שזה קצת מעלה לי את רמת תופעות הלוואי השמנה ובעיות בתיפקוד המיני..החלטתי לרדת במינון עצמאית במשך כמה ימים וחזרתי למינון של כדור אחד ביום..
כמה שאלות..ראשית אני חייב לציין כי היו לי הרבה ימים בתקופה שהייתי על 2-3 כדורים ששכחתי לקחת את הכדור אבל עכשיו אני מקפיד לקחת כדור אחד ביום..
מבחינה נפשית אני מרגיש שיש לי הרבה מחשבות אובססיביות (אגב יש לי ocd ) וזי די לא נעים..יכול להיות שאני צריך לחכות זמן מה שהכדור יתחיל להשפיע? ברמה הזו שאני משער שאם אני מקפיד לקחת את הכדור יום יום בלי הפסקה ההשפעה תהיה טובה יותר מאשר אז שלקחתי 2-3- כדורים אבל פספסתי לקחת כדור פה ושם..?
יש לציין כי ירדתי במינון עצמאית כי ראיתי בהתוויות שמותר לקחת ציפרלקס בהוראות של כדור אחד ליום ושיערתי שהבלגאן שהכדור עשה לי בגוף בא כתוצאה של הרבה מעל המינון???
יש לציין כי אני אדם שחי עם המחלה, עשה צבא, לומד ועם מערכת יחסים כך ששיערתי כי יש יחס הפוך בין המינון שניתן לי לבין עוצמת המחלה.
כמו כן אני לא חוזר לפסיכיאטר הזה שלא אנקוב בשמו כי לא התחברתי אליו כמטפל מטופל (עניין אמון שכזה)
מקווה שתוכלו לייעץ לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראלקס.
אילן ללבניקוב02/02/2010שלום רב,
ציפראלקס(אסציטאלופראם), היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון ובהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
בהשוואה לציטאלופראם, אסציטאלופראם פועלת במינונים נמוכים יותר, משפיעה תוך זמן קצר יותר (בין שבוע לשבועיים), ויש עדויות לכך שיש לה פחות תופעות לוואי. בהשוואה לונלאפאקסין, אסציטאלופראם נמצאה יעילה באותה המידה, אבל נסבלה טוב יותר על-ידי המטופלים.
במחקר שהשווה בין אסציטאלופראם לסרטראלין נמצא כי כבר במינון נמוך (10 מ"ג) אסציטאלופראם הראתה אותה מידת יעילות כמו זו של סרטראלין.
אסציטאלופראם נוחה לשימוש ונלקחת פעם ביום. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
ההשפעה נוגדת הדיכאון מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות.
אם צריך לקחת את המנה הבאה תוך 6 שעות (או פחות), אל תקח את המנה שנשכחה, קח את המנה הבאה כרגיל.
מנה עודפת מקרית אינה צריכה להדאיג, אך אם מבחינים בתסמינים מיוחדים או אם נלקחה מנה עודפת גדולה יש לפנות מיד לקבלת עזרה רפואית.
לגבי מינון מומלץ תמי דלהתייעץ עם הרופא המטפל, ניתן כמובן לשלב צמחי מרפא בטיפול הטבעי אשר מסייעים רבות להחזיר את הגוף לאיזון וללא תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?