אימיפרמין?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימיפרמין?
    אילת
    08/03/2010

יש לכם ניסיון עם התרופה אימיפרמין ממשפחת הטריציקלים. אני קצת מבולבלת. הילדה בת 6 וחצי מאובחנת עם ADHD . רטאלין (על כול סוגיו) מגביר עצבנות ולא עוזר. הגעתי לרופא שהמליץ על אימפרמין כקו שני. (אמר שסיכויי הצלחה דומים לסטרטרה והרבה יותר זול). וכאן מתחילה הבעייה שלי.

גלישה באינטרנט מלמדת אותי שהתרופה אכן מקובלת ונמצאה יעילה כקו שני בעיקר בארה"ב.
    אבל בארץ משום מה אף אחד לא שמע על זה. כולל רופאת הילדים. אני קצת חוששת כי הבנתי שזו תרופה עם פחות שולי ביטחון?. תוכלו לעזור לי להבין מה קורה כאן?.

הרופא אמר שלקשב וריכוז נותנים מינון נמוך ולא מסוכן?.

איך זה שרופאת הילדים המצויינת והמנוסה שלנו לא מכירה אף ילד שמקבל את הטיפול לקשב וריכוז (מכירה להרטבת לילה) ומצד שני זה מופיע באינטרנט כטיפול מקובל בארה"ב?

אני לא יודעת מה לחשוב. או שזו אכן תרופה לא יעילה או מסוכנת או שזו תרופה כול כך ישנה וזולה שאין לאף אחד אינטרס לקדם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימיפרמין?

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי להפרעות קשב והתנהגות.

אילן ללבניקוב
    08/03/2010

אילת שלום רב,

פרימוניל(אימיפרמין), הוא תכשיר מקבוצת נוגדי דיכאון וחרדה מהדור הישן, או ה"טריציקליים". במקרים של ילדים שריטלין אינו עוזר להם או גורם תופעות לוואי שאינן מאפשרות את המשך נטילתו, אפשר להשתמש בתכשירים נוגדי דיכאון עם השפעה חלקית על הפרעת קשב, שפרימוניל הוא אחד מהם, אך לא מקובל כיום להשתמש בו לפני שמנסים תכשירים אחרים, שמקובל יותר להשתמש בהם בטיפול בילדים, שהפוטנציאל שלהם לגרום תופעות לוואי קטן יותר.

איני יודע מה ההיסטוריה הקודמת של בנך מבחינת התופעות שמפריעות לו, ומה הטיפולים התרופתיים שכבר נוסו, ולכן איני יכול לתת תשובה מפורטת או מדויקת יותר לפני שאני מאבחן באופו אישי בקליניקה.

אני ממליץ לא להשוות בין צריכה בארץ לארצות אחרות כיוון שהקווים המנחים בכל מקום הם שונים ויש להתייחס למטופל בצורה אישית.

אימיפראמין משמש גם לטיפול בהרטבה לילית אצל ילדים, או במקרים אחרים של דליפת שתן.

חשוב לשים לב לשינוי במצב הבריאותי כיוון שתופעות הלוואי האפשריות של תרופה זו נובעות בעיקר מפעולתה האנטיכולינרגית ומפעולתה הבולמת מעבר אותות חשמליים בלב.

בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לבנך בצורה טבעית ומנסיוני העשיר עם הרבה מטופלים ילדים ישנם צמחי מרפא והומיאופטיה שעוזרות רבות לשפר את המצב לאורך זמן רב ובצורה טבעית ללא כל תופעות לוואי, אשמח לספק לך מחקרים בנושא ולעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו