שאלה ליעקב רבייב על תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה ליעקב רבייב על תרופות
    גלית
    08/03/2010

שלום לך
    אני התחלתי ליטול באופן קבוע פאפברין 80 מ"ג ואימודיום כי אני סובלת משלשולים וממעי רגיז
    (במקביל אני מנסה תרופה חדשה לטיפול בחרדות (SSRI)ומדיי פעם נוטלת קלונקס)
    המצב הפיזי שלי מאוד גרוע בגלל החרדות
    השאלה שלי
    האם נטילת פאפברין 80 מ"ג ואימודיום באופן קבוע יכולה לגרם נזק לגוף?
    לכמה זמן מותר לי ליטול 2 תרופות אלו באופן קבוע?
    אני שמעתי כי אימודיום זו תרופה מהמשפחה של האנטי פסיכוטי משהו כזה,זה נכון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעוץ

יעקב רבייב
    09/03/2010

היי שירי

קודם כל אימודיום זו לא תרופה ממשפחת האנטי פסיכוטיים אז את יכולה להיות רגועה.
    התרופה הזאת מקורה ממשפחת האופיאטים (שבדרך כלל נותנים אותם לכאב, אך אימודיום הוא יותר לשלשול מאשר כאב).

בספרות לא ידוע כל כך על אינטרקציה בין שתי תרופות אלו אך אני מאמין שאת הפפברין לא מומלץ ליטול בופן קבוע עקב השפעותיו על הלב ועל מערכת העיכול. יכול להיות וישנם תרופות עדיפות יותר על פניו.
    לדוגמא - קולוטל או קולפרמין.

התרופה החדשה שקיבלת ssri יכולה ותעזור לבעיה שלך רק מה שחשוב לדעת כי בדרך כלל ה SSRI יכולים גם להשפיע על הלב ושימוש משולב עם פפברין יכול להגביר את הסיכון.

לטיפול תומך במעי רגיז אני מאוד ממליץ על פרוביוטיקה במינון גבוה (דוגמא co-biotic או vsl )
    מתוך ניסיוני וממחקרים שפורסמו נטילת פרוביוטיקה במינון גבוהה מאוד עוזרת בשליטה ובתדירות התקפים של מעי רגיז. אני מכיר כמה גסטרואנטרולוגים שרושמים את זה לבעייה זו.
    גם תרופה להרגעה טיבעית או הומאופתית בנטילה קבועה מומלצת כיוון ש אפילו מספיק שעבר לנו בראש לכמה שניות מחשבה טורדנית זה יכול להפעיל את רפלקס המעי.

דומגמא יכולה להיות nervoheel או R47 או nervene dragee . שאלו יכולים לעזור לך להיות רגועה במשך היום בעיקר מפני חרדות כמעט וללא כל תופעות לוואי

תרגישי טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו