תרופות המכילות קודאין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות המכילות קודאין
    לין..
    09/03/2010

שלום קוראים לי לינוי ואני בת 17, אמורה להיות לי בחינת בגרות בספורט בקרוב ואני חולה בשיעול מתמשך ורופא המשפחה שלי נתן לי מרשלם לקודיביקס, תרופה המכילה קודאין. הוא אמר שאם התרופה אינה משפיעה יכול להיות שאני חולה בשעלת.
    הסתכלתי בתופעות הלוואי של התרופה וראיתי כי היא גורמת לטשטוש ועייפות, רציתי לדעת אם אפשר לעשות פעילות ספורטיבית אינטנסיבית תחת השימוש בתרופות המיכילות קודאין..

אשמח לתשובה בהקדם בתודה לין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות המכילות קודאין

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    09/03/2010

לינוי שלום רב,

הקודיביס מכילה את החומר הפעיל הנקרא קודאין.

קודאין נפוץ בשימוש רפואי מאז תחילת המאה. קודאין הוא משכך כאב נארקוטי קל, הדומה למורפין ,אך חלש ממנו.
    קודאין משמש בעיקר להקלת כאב קל עד בינוני, בדרך-כלל בשילוב עם משכך כאב לא-נארקוטי. בנוסף, קודאין יעיל גם לדיכוי שיעול; הוא מופיע כמרכיב בתכשירים רבים להקלת הצטננות ובסירופים לשיעול הנמכרים ללא מירשם רופא. בדומה לתרופות נארקוטיות אחרות גורם קודאין לעצירות.

תופעות הלוואי נדירות עם קודאין. עצירות מופיעה לעיתים, אך תופעות לוואי אחרות כגון טשטוש ונמנום עשויות להופיע.

כמו כן, הייתי ממליץ לך לנסות סירופ טבעי לשיעול המכיל אך ורק צמחי מרפא ודבש ומטפל בשיעול מהר ובצורה יעילה. הסירופ נקרא R-8 Juttusin והוא של חב' RECKEWEG. יש לקחת כף אחת 4 פעמים ביום לטיפול והשיעול חולף תוך מספר ימים. תוכלי לשלב בטיפול גם לכסניות למציצה על בסיס טבעי הנקראות פרופולנטום פלוס של חב' אלטמן להרגעת השיעול ולחיטוי דרכי הנשימה.

בהצלחה בבגרויות ורפואה שלמה,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו