מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלי חום ושאר ירקות עגומים :-)ד14/03/2010
בת 54 , עם סיום הווסת התחילו גלי חום מלווים בכאבי ראש חריפים. (ההרגשה היא כאילו מישהו מכווץ לי את המוח). הם מופיעים גם ביום גם בלילה,אבל בלילה מתלווה אליהם הזעה. איכות השינה שלי הפכה למשהו בלתי נסבל-אני פשוט מותשת. כבונוס ,אני סובלת גם מהתקפי חרדה. בשארית כוחותי-בלא שום הגזמה-אני ממשיכה לתפקד , (כמורה בחטי"ב ותיכון.. HELP)אבל קשה לי מאד.
אסור לי לקחת הורמונים (בגלל קריש דם בוריד בעבר).
אכילת סויה לא הקלה כלל. בעבר קיבלתי ויאפקס XR נגד דיכאון מז'ורי. קראתי שויאפקס יכול להועיל לגלי החום ואני מבינה שאני מועמדת כמעט מושלמת :-)
האמנם? או שמא עדיף לנסות פמארל? האם רופא המשפחה שלי יכול לתת לי מרשם לויאפקס XR ? מהו המינון המינימלי שיכול להיות אפקטיבי ?
תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ רוקחי ונטורופטי.
אילן ללבניקוב15/03/2010ד. שלום רב,
התופעות שאת מציינת ידועות ומוכרות ומנסיוני העשיר עם הרבה מטופלות ניתן להתגבר עליהן גם בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי. ישנם צמחי מרפא מצויינים לאיזון המחזור ההורמונלי ולטיפול בכל תופעות גיל המעבר, כך שאין צורך לדאוג ובטח שלא לסבול כיוון שיש פתרון מצוין לכך.
הטיפול הטבעי בקליניקה מבוסס על התאמה אישית של צמחי מרפא למטרות השונות(אצל כל אישה יכולות להופיע תופעות שונות) ותזונה מדוייקת לאיזון המחזור ההורמונלי.
1.טיפול תזונתי לתופעות גיל המעבר.
דיאטה צמחונית: העשרת התזונה במזונות עשירים בפיטואסטרוגנים. צריכה מוגברת של פיטואסטרוגנים בתזונה מסבירה את העובדה מדוע סימפטומים שמקושרות למנופאוזה, נדירים בתרבויות שהדיאטה שלהם מתבססת על מזון מהצומח העשיר בפיטואסטרוגנים. סויה: צריכה מוגברת של סויה חשובה בעיקר במצבים של יובש בנרתיק ומניעת סרטן השד. האיזופלבנואידים והפיטוסטרול של פולי הסויה יוצרים אפקט אסטרוגני, ככול שפולי הסויה מכילים פחות חלבון, הם מכילים יותר איזופלבנואידים.
2. צמחי מרפא לתופעות גיל המעבר.
במחקרים על בע"ח נמצא שפיטואסטרוגנים מתחרים על הרצפטורים לאסטרוגן, ולכן מסייעים במניעת מכניזם של הסיכון לסרטן. הפיטואסטרוגנים מאזנים את ההשפעה של אסטרוגנים. לפיטואסטרוגנים שונים יש פוטנציה מחליפת אסטרוגן שונה מהאחד לשני. ככל שפוטנציה זו נמוכה יותר, כך טוב יותר מאחר וכך הם מתפקדים יותר כאנטי אסטרוגנים.
הצמחים השימושיים:
Angelica sinensis – צמח מרגיע בעל השפעה קלה הדומה לפעילות אסטרוגן.
Vitex agnus castus – גורם להגברת ייצור והפרשה של LH ועיכוב שחרור של FSH , פעילות זו מובילה לשינוי ביחס אסטרוגן/פרוגסטרון.
Glycyrrhiza glabera – מתחרה ברצפטורים של פרוגסטרון ובעל פעילות הדומה לאסטרוגן.
Cimicifuga / קוהוש שחור– מחקרים הראו כי הצמח מפיג גלי חום, דכאון ויובש וגינלי.
גלי חום אצל נשים לאחר גמר המחזור מופיעים בגלל פעולה לקוייה של ההיפותלמוס כתגובה לסביבה דלת אסטרוגן. פיטואסטרוגנים שמקורם בקוהוש השחור נכנסים לזרם הדם ומגיעים אל ההיפותלמוס, שם הם נקלטים בקולטני Er ביתא ומחקים את פעולת האסטרוגן וכך יש הקלה בגלי החום. מאחר והקליטה בקולטנים מועטה ביותר, אין הוא מעלה את הסיכון לסרטן השד.
ישנה פורמולה מצויינת המכילה צמחים אלו ונוספים והיא נקראת פורמולת גיל המעבר של חב' טינקטורה טק, אני ממליץ על 30 טיפות פעמיים ביום בקצת מים לפני הארוחה.
3. ספורט ואורח חיים ל תופעות גיל המעבר.
לפעילות פיזית קבועה יש השפעה ויכולת להוריד את תדירות גלי החום. הפעילות הגופנית מפחיתה את הסיכון לחלות באוסטיאופרוזיס ומחלות לב וכלי דם וסרטן.
בהצלחה וחג שמח,
דר. אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.png)



.jpg)
.jpg)