גלולות פמינט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות פמינט
    שנהב
    17/03/2010

שלום,
    האם גלולות למניעת הריון 'פמינט' מגינות כבר מהיום הראשון של המחזור ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות פמינט

הוספת תגובה

• גלולות.

אילן ללבניקוב
    18/03/2010

שנהב שלום רב,

הגנה מפני הריון מתקבלת לאחר 14 יום. חזרה לביוץ רגיל יכולה לקחת כ-3-6 חודשים לאחר הפסקת נטילת הגלולה.

באם נשכחה מנה יש לקחתה מייד שכנזכרים אלא אם עברו יותר מ-12 שעות ממועד נטילת הגלולה ואז יש להשתמש באמצעי מניעה לא הורמונלי (כגון, קונדום) במקביל להמשך נטילת הגלולות, לפחות למשך שבוע ממועד שיכחת המנה.

חשוב לשים לב לתופעות הלוואי הבאות:

כאב ראש, עליה במשקל, כאב בשד, בחילה, הפרעות במחזור החודשי או העדר וסת, אקנה, שינויים במצב הרוח וירידה בחשק המיני.
    תופעות פחות שכיחות: זיהומים וגינליים, הקאה, נשירת שיער, כאבי מחזור ועייפות.
    תופעות נדירות: תופעות אלרגיה ואורטיקריה(פריחה בעור).
    ככלל, יש להפסיק נטילת הגלולה ולדווח לרופא במקרה של: התנפחות או כאב ברגליים, קושי בנשימה, שיעול, כאב בחזה, גירוד בגוף, הצהבה של העור והעיניים וכאב בטן פתאומי חמור.

שבת נהדרת וחג שמח,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשנהב

לילך
    23/03/2010

דווקא לי הרופא הסביר שפמינט היא גלולות דור שלישי שכמעט ואין לה תופעות לוואי מבחינת השמנה וכאבי ראש וכל זה.
    אפילו במקרה שלי התחלתי לקחת אותה כדי להתגבר על בעייית האקנה שהיה לי כי ידוע שזה עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו