שאלה על פסיליום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על פסיליום
    גלית
    02/04/2010

לקחתי פסיליום והרגשתי טוב ,לקחתי 2 טבליות ביום עם קצת מים
    אך יומיים אחרי העלתי את המינון ל-4 ביום ולמחרת היה לי מין תחושה של פקק בבטן ולאחריה שלשול מתמשך,הייתי 7 פעמים בשירותים.ואני לא בטוחה אם זה בגלל ששתיתי הרבה מים באותו היום
    שאלותתי הן:
    1.על איזה פסיליום אתם ממליצים?של איזה חברה?
    2.מה המינון שעליי לקחת ביום?האם עליי להתנסות לבד ולבדוק או שאת יודעת?
    3.נאמר לי שהפסיליום מגיב לכמות המים שאני שותה לאורך היום ולא לכמות שאני שותה באותו הרגע עם נטילת הכדור כפי שחשבתי
    הרי רק במעי הגס הוא סופג את המים,נכון?או שלא?
    אני רוצה להיות בשליטה על הנטילה ועל השימוש במים שאני שותה ולא רוצה לשלשל בגלל זה.
    מה דעתכם?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פסיליום

הוספת תגובה

• פסיליום.

אילן ללבניקוב
    04/04/2010

גלית שלום רב,

לפסיליום כושר ספיחת מים רב - סיבי קליפות הפסיליום יכולים לספוג עד פי 25 מנפחם. פסיליום סופח את מי השתייה ויוצר נוזל צמיג במעי, דבר המגדיל את נפח תוכן המעי, גורם לגירוי עדין של המעי, להגברת התנועתיות של שרירי המעי (פריסטלטיקה) וקיצור משך מעבר המזון במעי. הגדלת נפח תוכן המעי יוצרת תחושת שובע.

פסיליום מתחיל להשפיע רק 12-24 שעות מרגע נטילתו ועלול להגיע להשפעה מיטיבה רק לאחר יומיים שלושה של שימוש סדיר. פסיליום כמעט ואינו נספג מהמעי למחזור הדם ואינו עובר מטבוליזם משמעותי.

הפסיליום משמש בעיקר כתרופה המסדירה את פעולת המעיים בטיפול בשלשול. כמו כן הוא משמש לטיפול בעצירות, טחורים, מעי רגיז ולהורדה במשקל על ידי מתן תחושת שובע. פסיליום יעיל רק כאשר הוא ניטל עם שתייה מרובה, לפחות שמונה כוסות מים ביום.

יש להרבות בשתייה עם נטילת תרופה זו; אם כמות הנוזלים אינה מספקת, התרופה עם הצואה עלולות להתייבש ולחסום את המעי.
    תופעות הלוואי נדירות. פסיליום עלול לגרום להתנפחות ולעודפי גז אצל חלק מהאנשים, במיוחד בתחילת הטיפול.
    התרופה מגיעה אל המעי, שם היא סופגת מים בכמות הגדולה פי 25 מנפחה, וכך היא מרככת את הצואה ומגדילה את נפחה. עשויים לחלוף שבועיים עד שיורגש שיפור בהרגלי היציאה.

הייתי ממליץ לך לנסות את המוצר הנקרא בנפייבר של חב' נוברטיס, יש לקחת כף מהאבקה בכוס משקה או באוכל ולאחר מכן לשתות עוד 2 כוסות מים, ניתן לחזור על כך פעמיים ביום לפני הארוחה.

שבוע טוב וחג שמח,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו