קונטרולוק ולוסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונטרולוק ולוסק
    יעל עבודי
    18/04/2010

שלום רב
    בת 48 ובחודשים האחרונים צרבות. אין לי חיידק. רופא המשפחה רשם לי תרופות שלא ממש עוזרות. התחלתי עם אומפרדוקס ועברתי ללנטון וכעת עם קונטרולוק שממש נהיה גרוע יותר. האם יכול להיות שקונטרולוק מחמירה את הצרבות? והאם לוסק תהיה לו השפעה אחרת?
    מודה על תגובתך, אני פשוט מדוכאת מכך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונטרולוק ולוסק

הוספת תגובה

• תרופות.

אילן ללבניקוב
    26/04/2010

יעל שלום רב,

הקונטרולוק(פאנטופראזול), משמשת לטיפול קצר טווח בדלקת הוושט (אזופגיטיס) הנגרמת ע"י זרימה חוזרת (ריפלוקס) של חומצה ומיץ קיבה המלווה בתסמינים כגון צרבת, חומציות יתר וכאב בזמן הבליעה.

לתרופה זו תופעות לוואי נפוצות הכוללות: כאבי ראש, סחרחורת, פריחה או גירוי בעור, שלשול, בחילה, כאבי בטן, עצירות וגזים.

תופעות אלו חולפות בדרך כלל תוך זמן קצר לאחר תקופת ההסתגלות לתרופה.
    תופעות לוואי המחייבות התייחסות מיוחדת: טשטוש ראיה, בצקת, חום, כאבי שרירים, רגישות יתר (קוצר או קשיי נשימה בנוסף לפריחה או גירוי בעור) - (נדירות): יש להפסיק הטיפול ולפנות לרופא.
    פאנטופראזול עשויה לגרום, במקרים נדירים, להיפרגליקמיה (עליה ברמת הסוכר בדם).

לגבי שימוש בלוסק, מהרבה מטופלים שלי נודע לי כי לתרופה יש פחות תופעות לוואי משאר התרופות הניתנות למטרה זו, אך את זאת ניתן ללמוד רק מהנסיון.

הייתי ממליץ לך על לאיבחון אירידיולוגי ועל ידי כך ניתן יהיה לדעת בוודאות מה גורם לך לתופעות אלו ולטפל בבעיה מהבסיס על ידי התאמה אישית של תזונה נכונה ופורמולות ייחודיות של צמחי מרפא,

אשמח לעמוד לרשותך,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי קונטרולוק

hana
    24/11/2010

האם לשימוש בתרופה לאורך של כארבעה שבועות יכול להיות השפעה על תפקוד בלוטת התריס ( ה TSH ) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי קונטרולוק - תגובה

אילן ללבניקוב
    25/11/2010

חנה שלום רב,

למיטב ידיעתי אין לקונטרולוק השפעה על בלוטת התריס אך יש לבדוק גורמים נוספים לפני שניתן לקבוע זאת בוודאות ולכן מומלץ להיוועץ ברופא המטפל.
    שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו