כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    דינה
    26/04/2010

השאלה שלי היא אם בערכים
    סך כל הכולסטרול 242.1
    HDL 72
    LDL 149.9

האם בערכים האלה אני צריכה להתחיל בלקיחת סטטינים דחוף כמו פרבסטאטין 20 MG פעם בערב

או אפשר קודם לנסות דיאטה ולקחת גם ויטמינים
    שום, ניאצין 250 פעם ביום , נוסטרול פעמים ביום, ויטמין E, מורינגה ערבה 3 פעמים ביום.

ואחרי 3 חודשים לעשות בדיקת כולסטרול ולראות אם יש שיפור ב-LDL

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול.

אילן ללבניקוב
    27/04/2010

דינה שלום רב,

היחס בין סה"כ כולסטרול בדם ל HDL הנו יחס המדווח וניתן לקריאה מתוך דוחות המרפאה הבודקת. היחסHDL:TC צריך להיות 1:3.5 עד 1:4 על מנת שה HDL יצליח לשמור על "דם נקי משקיעת כולסטרול". כלומר אם רמת הכולסטרול בדם (Total Cholesterol) הנה 240 ורמת ה HDL הנה 60 הרי שהיחס הוא 1:4 ומצב הכולסטרול בדם הנו ממוצע. לעומת זאת אם רמת הכולסטרול הנה רק 200 אך רמת הHDL הנה 40 הרי שהיחס הנו 1:5 שהוא יחס מסוכן כי אין מספיק HDL לניקוי הכולסטרול השוקע בדם. יחס 1:3.5 או פחות נחשב ליחס אופטימלי.
    במקרה שלך היחס הוא 242.1:72 כלומר 1:3.36 וזהו יחס מצוין לכל הדעות, לכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל ולהפנות את תשומת ליבו לכך לפני התחלת טיפול תרופתי.
    כמו כן, היחס בין ה-LDL ל-HDL שלך הוא מצוין(1:2.08), היחס הזה חשוב יותר מאשר רמת הכולסטרול הכללית והוא מצביע על יכולתו של הגוף לנקות את כלי הדם מכולסטרול ששקע ובכך לשמור את כלי הדם פתוחים ואת לחץ הדם נמוך.

ניתן בהחלט לטפל בכולסטרול גבוה בדם על ידי שינוי תזונתי, פעילות גופנית סדירה והתאמה אישית של צמחי מרפא, אשר מנסיוני עם הרבה מטופלים מסייע רבות באיזון רמות הכולסטרול בצורה טבעית.

אני ממליץ לך לפנות גם ליעוץ נטורופט אצל מומחה שיתאים לך תזונה אישית ופורמולות ייחודיות להורדת הכולסטרול בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,
    אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

דר. אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו