מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטה לאורך זמן בפיברומיאלגיהזהבה אלון-תמר02/05/2010
רקע: גיל 46 סובלת מפיברומיאלגיה. בעבר היו לי בעיות נפשיות של דכאון וחרדה. יש גם דלקות בגידים בגינם עברתי ניתוחים. הסימבלטה עוזרת לי לכאבי כתפיים, מינון 60 מ"ג מזה שמונה חודשים. לפעמים לוקחת גם קלונקס או לוריבן, וכן מוסקול אופטלגין וכו'. אבל אין ספק שהסימבלטה עזרה יותר מכדורים אחרים, כולל פלוטין אלטרולט וכו'. לגבי- ליריקה לא ניסיתי.
שאלות: האם מומלץ לעשות הפסקה לאחר תקופה מסויימת של שימוש בסימבלטה? או שאין מניעה להשתמש בשימוש ממושך, ואפילו שנים? האם במידה ואעשה הפסקה- כמה זמן הפסקה מקובל בדרך כלל לעשות (כמובן שאתאם עם רופא משפחה אבל חשוב לי לאסוף מידע לפני שהולכת אליו)? האם שימוש חוזר בסימבלטה לאחר תקופה זו- לא יפחית את יעילות התרופה כאשר אחזור להשתמש בה (ידוע לי שזה קורה בתרופות פסיכיאטריות אחרות)? כמה מחזורי שימוש והפסקה ניתן לעשות בלי להפחית את יעילות התרופה או לגרום לנזקים אחרים? האם בתקופת ההפסקה היית ממליץ /ה על תחליף (למשל היפיריקום- שבעבר נטלתי והרגיע אותי קצת אבל לא עזר לכאבים) או תרופה אחרת? ממה נובעת הירידה ברמת הנוראדרנלין ואיך אפשר להתגבר על כך באופן אחר? תופעות לוואי של סימבלטה בשימוש לטווח ארוך, כמה זמן התרופה בשוק והצטבר עליה מידע מסוג זה? המלצות נוספות שיש לכם בעניין.. יש לי השכלה בתחום מדעי כך שאפשר להפנות גם למקורות. רוב תודות- זהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה.
אילן ללבניקוב05/05/2010זהבה שלום רב,
הסימבלטה(דולוקסטין), היא תרופה נוגדת דיכאון המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. פעילות זו מאפשרת הקלה הן בתסמינים הנפשיים, והן בכאבים הגופניים הנלווים לדיכאון, כגון כאבי גב וכתפיים. דולוקסטין ניתנת גם לטיפול בכאב עיצבי היקפי אצל חולי סוכרת, והיא התרופה הראשונה שאושרה באופן ספציפי להתוויה זו. התוויה נוספת של דולוקסטין, שאינה רשומה בארץ, היא טיפול בנשים הסובלות מאי-שליטה במתן שתן.
דולוקסטין נסבלת היטב, בדרך כלל, על-ידי מרבית החולים. תופעת הלוואי הנפוצה היא בחילה, אך זו חולפת שבוע-שבועיים לאחר התחלת הטיפול. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: יובש בפה, עצירות, ירידה בתיאבון, עייפות, ישנוניות והזעה מוגברת.
אין להפסיק את התרופה מבלי להיוועץ ברופא. הפסקת התרופה תעשה בהדרגה ולכן אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל לגבי כל שינוי במינון התרופה.
ניתן בהחלט לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה נכונה באופן אישי וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות באיזון המחזור הנפשי ושיפור האנרגיה הכללית בגוף כולל מצב רוח, מרץ וחיוניות.
חשוב לשים לב לאינטראקציה בין תרופתית של התרופות הבאות עם הסימבלטה:
תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית : כל התרופות מסוג זה (לדוגמה: תרופות נוגדות פסיכוזה, נוגדי דיכאון, נוגדי כאב אופיאטיים, תרופות לטיפול בנדודי שינה או חרדה, תרופות נוגדות פרקינסון) עלולות להגביר את ההשפעות של דולוקסטין על מערכת העצבים המרכזית.
מעכבי MAO : אין לשלב דולוקסטין עם תרופות אלו. השילוב עלול להיות מסוכן. יש להקפיד על הפסקה של לפחות שבועיים בין מתן דולוקסטין ומתן מעכב MAO.
תרופות אחרות המגבירות פעילות סרוטונין (כגון נוגדי דיכאון ממשפחת הטריציקליים או ה SSRI) : סיכון לתופעות לוואי כגון: בלבול, חום גבוה, ועלייה בלחץ הדם. שילוב זה אינו מומלץ.
פלובוקסאמין, ציפרופלוקסאצין, אנוקסאקאין : עלולות להעלות את רמת הדולוקסטין בדם, ולהגביר את תופעות הלוואי. יש להימנע משילוב עם אחת מתרופות אלו.
תרופות המעכבות הצמתת טסיות דם, כגון וארפארין : סיכון מוגבר לדימומים בשילוב עם דולוקסטין.
שבוע טוב ובריא,
אילן ללבניקוב,
רוקח ונטורופט מומחה,
מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת ליטורבה ותופעות לוואי לא טובות
תרופות אלטרנטיביות בנוגע למחלת האפליפסיה
דרמובט תמיסה לקרקפת והוראות שימוש
שימוש בבפנטן אל מול בפנטן פלוס
שימוש בסטונרון למחלת ים והאם אפשר לעלות מינון
HEXACAPRON - TRANEX האם מדובר באותו החומר
האם כדאי להשתמש סובוטקס נגד כאבים
כדורים של rafa pen והאם אפשר לרסק אותם
בת 15 עם פריחה על כל הגוף ושלפוחיות
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?