נטילת כדור אבץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת כדור אבץ
    כדור אבץ
    22/05/2010

שלום,

נוכח התגברות בעיית נשירת השיער וכן אנמיה הומלץ לי ע"י הרופא ליטול כדור ברזל + כדור אבץ ביום למשך 3 חודשים לפחות ואז לחזור שוב על בדיקות דם.

הבעיה החל מעת נטילת הכדורים (מזה 3 ימים) יש לי בחילות והקאות.
    לצערי ביחד עם התרופה אין אלון מידע בדבר התופעות לוואי חרף חובת חברת התרופה לפרסם זאת (לעניות דעתי).

לפיכך, אם מישהו יוכל לגיב להודעה, ולרשום לי את תופעות הלוואי של כדור האבץ זה יעזור לי מאוד.

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת כדור אבץ

הוספת תגובה

• אבץ.

אילן ללבניקוב
    31/05/2010

שלום רב,

כאשר האבץ ניטל לפי ההוראות ובאופן מתון (כ-15 מ"ג ביום), כמעט ולא קיימות תופעות לוואי, אולם צריכה מוגברת של אבץ (יותר מ-300 מ"ג ביום) עלולה לפגוע במערכת החיסונית. אנשים שונים שנטלו אבץ דיווחו על תופעות דוגמת כאבי בטן, בחילה, אי-נעימות בפה, טעם לוואי, קלקול קיבה, טעם מתכתי בפה, דם בשתן ועייפות. אנשים אלה, יש לציין, נטלו אבץ במינון של יותר מ-150 מג' ביום.

כאמור, אבץ שניטל בהתאם להוראות לא הראה תופעות לוואי. אבץ מעכב ספיגת נחושת. מחסור בנחושת עלול לגרום לאנמיה, לרמות נמוכות של HDL (הכולסטרול הטוב), או להפרעות בקצב הלב. כאשר נוטלים תוספי אבץ במשך יותר מכמה ימים (למעט אנשים עם מחלת ווילסון), מומלץ להגביר את צריכת הנחושת. מקורות מסוימים ממליצים על יחס אבץ לנחושת של 10:1.

האבץ מתחרה על הספיגה עם נחושת, ברזל, סידן ומגנזיום. תוסף רב-מינרלי ימנע בעיות באיזון העלולות להיגרם כתוצאה מנטילת כמויות גדולות של אבץ לאורך זמן.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו