אטופן 600

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אטופן 600
    אני
    31/05/2010

שלום. בן 31. עקב כאבי גב כרוניים מטופל באטופן 600 2 כדורים ביום.
    שאלתי:
    1.האם שימוש ממושך גורם נזק לכבד ? לטענת הרופא אני בחור צעיר ובריא כך שאין חשש.
    אציין שהכדורים הם כל פעם לשבועיים אך הבעיה קיימת כבר שנה כך שאני למעשה בשנה האחרונה חצי שנה הייתי על 1200 אטופן ביום.
    2. האם יתכן נזק לטווח הארוך? כלומר נניח שהיום אבצע בדיקות לתפקוד כבד והם יצאו תקינות.
    האם בעוד X שנים אני עלול למצוא את עצמי עם בעיות בכבד עקב השימוש הרב באטופן או שהנזק הוא לטווח מיידי בלבד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אטופן 600

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    31/05/2010

אבי שלום רב,

אתופן (אתודולאק), היא תרופה נוגדת דלקת לא סטרואידית המשמשת לטיפול בתסמינים של דלקת פרקים ניוונית ולהקלה על כאבים עזים. היא פחות מומלצת לטיפול בדלקת פרקים שגרונית, מאחר ולא הראתה יעילות כתרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות אחרות.

תופעות הלוואי השכיחות ביותר נובעות מהפרעות במערכת העיכול. תופעות לוואי נוספות כוללות סחרחורת ופריחה.

בשימוש ממושך באתודולאק קיים סיכון מוגבר לדלקת ולדימומים ממערכת העיכול.

לגבי תופעות לוואי לטווח ארוך מומלץ להיוועץ ברופא המטפל, אך אני ממליץ לך לשלב טיפול נטורופטי בכדי למנוע את תופעות הלוואי לטווח הארוך כלומר לנקות את הגוף מרעלים ולחזק את הכבד על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא, אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו