אני מטופלת ברדוקטיל כבר שבועיים...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מטופלת ברדוקטיל כבר שבועיים...
    לובה
    10/06/2010

במשך שבועיים אלו התרופעה השפיעה לטובה ללא תופעות לוואי.. עכשיו אני בשבוע השלישי שבוע זה הוא שבוע לפני המחזור שבדרך כלל יש תאבון מוגבר אני מרגישה שהשפעת הרדוקטיל ירדה, האם זה קשור?? והאם השפעת הרדוקטיל תחזור איך שהייתה לפני? או יש סיכוי שהרדוקטיל כבר לא ישפיע עליי... תודה , אשמח מאוד אם תענו לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רדוקטיל.

אילן ללבניקוב
    10/06/2010

לובה שלום רב,

הרדוקטיל (סיבוטראמין), עובד באמצעות עיכוב ספיגתם החוזרת של מעבירים עצביים (נוירוטרנסמיטורים) במוח. עיכוב זה מביא להעלאת רמת המעבירים העצביים במוח: סרוטונין, נוראפינפרין, ודופאמין. ההשערה היא כי הגברת רמת הסרוטונין תורמת להגברת תחושת השובע מאכילה, וכך גורמת למטופל לאכול פחות, ואילו הגברת רמת הנוראפינפרין מגבירה את קצב חילוף החומרים בגוף.
    אנשים הנוטלים סיבוטראמין יכולים להשיג 5 עד 10 אחוזים של ירידה ממשקלם ההתחלתי.

חשוב להקפיד גם על תזונה מאוזנת ולבצע פעילות גופנית סדירה בכדי לשפר את התוצאות ולהגביר את חילוף החומרים בגוף.

בדרך-כלל ניתן לראות ירידה במשקל כבר בחודש הראשון לטיפול. רוב הירידה במשקל נעשית בהדרגה במשך 6 עד 12 חודשים.

למיטב ידיעתי אין קשר בין המחזור לרדוקטיל.

חשוב לשים לב לאינטראקציה בין הרדוקטיל לתרופות הבאות:

מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI) : השילוב של סיבוטראמין עם תרופות אלה עלול לגרום בלבול, חום גבוה, פירכוסים, הזיות, ועלייה מסוכנת בלחץ הדם. יש להימנע משילוב זה. יש להמתין לפחות שבועיים בין טיפולים.
    תרופות אחרות לדיכוי התיאבון : השילוב של סיבוטראמין עם תרופות אלה עלול לגרום לעלייה מסוכנת בלחץ הדם ובקצב הלב. יש להימנע משילוב זה.
    תרופות נגד הצטננות, שיעול ואלרגיה : מומלץ להימנע משילוב עם סיבוטראמין. יש להתייעץ עם רופא לפני השימוש.
    תרופות להורדת לחץ הדם : סיבוטראמין עלול להעלות את לחץ הדם, על-כן מומלץ לנטר בקפידה את לחץ הדם בזמן השימוש בסיבוטראמין.
    תרופות המעלות רמות סרוטונין, כגון נוגדי דיכאון ממשפחת ה SSRI, SNRI, נוגדי דיכאון טריציקליים וטטראציקליים, אגוניסטים לקולטן לסרוטונין, אלקלואידים של ארגוט, ליתיום, היפריקום, דקסטרומתורפאן : שילוב עם סיבוטראמין עלול לגרום לתסמינים כגון: אי-שקט, חרדה, בלבול, עלייה בחום הגוף, הזעת יתר. מומלץ להמנע משילוב עם סיבוטראמין.
    קטוקונאזול, סימטידין, אריתרומיצין : השילוב עם תרופות אלו עלול לגרום לעלייה ברמות סיבוטראמין בדם. יש להשתמש בזהירות.
    תרופות המשפיעות על קרישת הדם, כגון אספירין : בשילוב עם סיבוטראמין יש סיכון לדימומים לא תקינים, כולל דימומים מהקיבה. יש להשתמש בזהירות בשילוב זה.

שבת נהדרת,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

לובה
    10/06/2010

ואם אני אקח יחד עם רדוקטיל את תרפת הצמחים שיח אברהם מצוי ותסמונת קדם ווסתית - FEMO4 של חברת ברא שני אלה הקשורים למצבי ההפרעות לפני המחזור, זה אפשרי עם רדוקטיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ טבעי.

אילן ללבניקוב
    10/06/2010

לובה שלום רב,

אין מניעה לשלב בין הצמחים הנ"ל לרדוקטיל,

שבת שלום,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו