האם מותר לקחת קומדין ביחד עם טרנסקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר לקחת קומדין ביחד עם טרנסקל
    נירה בר לב
    14/06/2010

לד"ר אילן ללבניקוב- שלום!
    אני מטופלת חדשה בתרופת קומדין(עדיין לא הגעתי לאיזון).
    אני נוטלת טרנסקל 5מ"ג.
    לפי השעות שהומלצו לנטילת 2 התרופות- זה יוצא ביחד. האם זה מותר מבחינת האיטראקציה?
    אודה על תשובתך בהקדם ואם לא קשה לך- לאימייל שלי!
    בהוקרה(עבור הזמן שאתה מקדיש לי),
    ובברכה, נירה בר לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יעוץ.

אילן ללבניקוב
    15/06/2010

נירה שלום רב,

אין מניעה לשלב בטיפול בין 2 התרופות כיוון שאין אינטראקציה כלשהיא ביניהן.

לגבי הטרנקסל (קלוראזפאט), היא מתפרקת במערכת העיכול לדסמתילדיאזפאם, המטבוליט הפעיל של דיאזפאם, ורק אז הופכת להיות פעילה. על כן היא משפיעה לאט יותר יחסית לדיאזפאם. עם זאת, קלוראזפאט מאופינת בהשפעה מהירה יחסית לבנזודיאזפינים אחרים, ובמשך זמן פעולה ארוך.
    הטרנקסל עלולה להביא להתרגלות אם לוקחים אותה באופן סדיר לתקופה ממושכת, והשפעותיה עשויות לפחות עם הזמן. שינוי לתרופה אחרת או הפסקת הטיפול בקלוראזפאט לזמן מה עשויים להחזיר את השפעותיה הרצויות של התרופה. רצוי שטיפול ארוך טווח בקלוראזפאט יעשה רק תחת השגחה רפואית.

כמו כן הייתי ממליץ לך לשלב גם טיפול נטורופטי אישי אשר מסייע רבות בהחזרת הגוף לאיזון וללא תופעות לוואי על ידי התאמת תזונה נכונה וצמחי מרפא באופן אישי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו